Petitchef

Spaghetti alla puttanesca

Un preparat de paste super ușor de făcut și cu un rezultat aromat așa cum ne place nouă. În meniu, un mixt de arome între roșii, capere, măsline și hamsii. Toate ușor picante pentru a vă impresiona papilele gustative. Și dacă ești, ca micul nostru bucătar Daniele, dependent de paste, îți oferim o mulțime de rețete de sos chiar aici. Poftă bună !

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

2
Cost estimat: 3.38 (1.69€/porție)

Materiale

  • Lingura de lemn
  • tocător

Preparare

  • Etapa 1 - Spaghetti alla puttanesca
    Se toarnă uleiul de măsline în tigaie, se adaugă cățelul de usturoi (întreg), ardeiul iute, tocat, fileurile de anșoa tocate și se prăjesc la foc mediu aproximativ 4 minute. Amestecați frecvent.
  • Etapa 2 - Spaghetti alla puttanesca
    În această etapă, turnați roșiile decojite în tigaie și zdrobiți-le cu o lingură de lemn, apoi adăugați caperele (clătite în prealabil sub apă) și măslinele negre, zdrobite. Se amestecă și se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute.
  • Etapa 3 - Spaghetti alla puttanesca
    Între timp gătiți pastele al dente în apă clocotită și urmând recomandările de pe ambalaj (nu adăugați multă sare pentru că anșoa și caperele dau suficientă savoare sosului).
  • Etapa 4 - Spaghetti alla puttanesca
    Când sosul este gata, scoateți cățelul de usturoi și adăugați o mână de pătrunjel tocat.
  • Etapa 5 - Spaghetti alla puttanesca
    Scurgeți pastele și turnați-le în tigaia cu sosul puttanesca, apoi căliți-le repede pentru a amesteca totul.
  • Etapa 6 - Spaghetti alla puttanesca
    Gata!

Observații:

Cât timp pot păstra pastele puttanesca?
O zi, la frigider într-un recipient ermetic. Cu toate acestea, vă recomandăm să consumați preparatul imediat ce este gata.

Ce măsline se folosesc pentru pastele puttanesca?
Măslinele perfecte pentru acest fel de mâncare sunt măslinele negre Gaeta. Dacă nu le găsiți, puteți utiliza alte tipuri.

Care sunt variantele pastelor puttanesca?
Paste alla puttanesca cu ton: unde tonul înlocuiește anșoa
Paste puttanesca vegetariene: preparate fără anșoa.

De ce acest fel de mâncare se numește „paste alla puttanesca”?
Una dintre teoriile despre originea denumirii acestui fel de mâncare spune că el a fost inventat la începutul secolului XVIII, de către proprietara unui bordel din cartierul spaniol din Napoli, care încerca să atragă clienții cu spaghete servite alături de acest sos simplu, rapid, preparat cu ingrediente locale, însă plin de aromă, gust și culoare.

Poze

Spaghetti alla puttanesca, poza 1
Spaghetti alla puttanesca, poza 2
Spaghetti alla puttanesca, poza 3
Spaghetti alla puttanesca, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto verde - pesto alla genovese
Pesto verde - pesto alla genovese
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează