Retete cu... creveti

Salbatici sau dezvoltati in crescatorii special amenajate din Japonia, crevetii sunt apreciati pentru carnea lor gustoasa. Crevetii de dimensiuni mai mari provin de obicei din ape mai calde, in timp ce speciile mai mici de creveti care se gasesc in apele mai reci tind sa fie mai suculenti.

Daca nu stiati partea cea mai gustoasa a crevetei este data de muschii abdominali. Pe rafturile special amenajate in magazine ii gasiti proaspeti (in stare cruda sau prefiarta) sau congelati (cu tot cu crusta ori decorticati).

Ca orice fructe de mare, crevetii proaspeti, vii, sunt extrem de fragili si ar trebui sa fie achizitionate in timp cat mai aproape posibil de consum.

Crevetii pot fi gatiti fie in cochilia lor, fie fara. Cochilia poate fi scoasa mai usor daca mai intai se rup cele doua extremitati, de la cap si de la coada. De asemenea, poate fi scoasa si vena subtire, de culoare neagra, aflata undeva pe spate.

Crevetii pot fi ingredientul principal in sosuri pentru paste sau peste, se pot gati la gratar, fierbe in apa cu sare, in supa sau la abur, prajiti in unt sau ulei de masline.

Pentru musafirii cu pretentii alegeti sa preparati un aperitiv simplu si rapid, un cocktail de fructe de mare, sau puteti opta pentru una din retele urmatoare: spaghete cu avocado si creveti, creveti cu usturoi, supa chinezeasca de creveti, frigarui de creveti, cosulete cu creveti.