Petitchef

Supa de linte cu carnati

Întotdeauna m? bucur când am ocazia s? vorbesc cu prietena mea, Carmen, mai mult pe internet, de când nu mai locuiesc în ?ar?. Azi a avut ceva mai mult timp ?i ne-am întins la discu?ii. ?i cum în aproape orice p?l?vr?geal? între femei intervine problema dietelor, i-am promis s? postez ni?te re?ete care s? se potriveasc? la diet?.
Linsensuppe5
M-am gândit s? g?tesc azi o sup? de linte cu cârna?i. Prima dat? am mâncat o astfel de sup? acum vreo 3 ani la o petrecere.  Mi s-a p?rut destul de ciudat s? serve?ti o astfel de sup? la un chef, dar, m? rog, gusturile nu se discut?. În orice caz supa respectiv? era f?cut? la repezeal?, ceea ce a ?i fost confirmat de gazd?, dar ?i f?r? nici un pic de dragoste. Morcovii ?i cremvur?tii erau t?ia?i aiurea, o bucat? mai mic?, una mult mai mare, supa era necondimentat?. Ce s? zic, o catastrof?, dup? gusturile mele.
Am fost totu?i curioas? s? g?tesc o sup? de linte, mai degrab? ca s?-mi demonstrez mie c? nu e greu. Am condimentat-o cum îmi place mie ?i n-a ie?it r?u, iar prietenii care au gustat-o au fost pl?cut surprin?i. ?i eu la fel. Sper s?-?i plac? ?i ?ie, Carmen :-)
Linsensuppe3
Sup? de linte cu cârna?i
Ingrediente:
250 gr. linte
1 ceap? mic? sau o ?alot?
2 morcovi potrivi?i
1/4 ardei gras
2 tije ?elin?
2-3 cârna?i afuma?i sau cremwur?i (eu am pus din amândoi de data asta)
sare
piper
boia de ardei dulce
2 foi de dafin
1 lingur? o?el balsamic (op?ional)
Linsensuppe6
Mod de preparare:
Într-o crati?? sau într-un fierb?tor de ap? se fierb cam 1,5 l ap?.
Se toac? ceapa, iar morcovii, ?elina ?i ardeiul se taie în cubule?e mici. Cârna?ul se taie în felii sub?iri, de vreo 5 mm. Lintea se spal? ?i se stoarce.
În alt? crati?? se c?le?te ceapa în pu?in ulei. Se adaug? apoi morcovii ?i lintea. Se c?lesc pu?in, iar apoi se adaug? boiaua, foile de dafin ?i o?etul balsamic. Se c?le?te înc? pu?in. Se adaug? apa fierbinte ?i se las? s? fiarb? la foc potrivit dup? instruc?iunile de pe pachetul de linte (exist? diferite sortimente, cu diferite durate de fierbere; eu am folosit linte care se fierbe în 20 de minute). Nu se adaug? sare.
Dup? 10 minute de fierbere (20 de minute dac? se folose?te linte care se fierbe în 30 d e minute) se adaug? ardeiul, ?elina ?i cârna?ii ?i se continu? fierberea. Dac? e nevoie se mai adaug? ap?, dar fierbinte.
Când supa e fiart? se condimenteaz? cu sare ?i piper dup? gust. Eu iau 3-4 linguri de linte din sup?, le fac piuree ?i apoi le adaug din nou în sup?. Consisten?a supei devine astfel pu?in mai cremoas?. (În re?eta de baz? a supei de linte se adaug? doi cartofi f?ino?i, care vor da supei consisten?a cremoas? ? cartofii îns? con?in carbohidra?i ?i nu se potrivesc dietelor mai sus men?ionate.)
Se decoreaz? cu p?trunjel verde t?iat nu foarte m?runt.
Supa se poate servi cu o lingur? de smântân? ?i cu o felie de pâine proasp?t?.
Din p?cate C?rmenu?, a?a cum probabil b?nuie?ti, pentru noi f?r? pâine ;-)
Linsensuppe2









Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1h30m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa de linte cu carnati
Supa de linte cu carnati
6 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: