Petitchef

Zarzavat congelat pentru ciorbe

Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea.
Necesarul de materiale este orientativ: eu am avut morcovi, p?stârnac, ?elin?, ardei gras ?i gogo?ar ?i ceva p?trunjel verde, dar se mai pot pune în combina?ie dovlecel, ?elin? ori maz?re proasp?t?.

Toate legumele cur??ate se spal? ?i se las? s? se usuce bine, dup? care se trece la t?ierea lor.


Morcovul, ?elina ?i alte r?d?cinoase pot fi date pe r?z?toarea cu col?i mari. Eu am preferat s? le tai cubule?e, chiar dac? este o opera?iune ceva mai mig?loas?. Verdea?a se taie ?i ea ?i se pun toate într-un vas mare ?i se amestec?.

Problema în cazul acestui mod de a conserva zarzavatul nu este t?ierea legumelor, ci uscarea amestecului, astfel încât, odat? scos din congelator pentru consum, s? nu ai de a face cu un bloc de consisten?a betonului. Iar acest lucru se întâmpl? atunci când legumele t?iate sunt puse la congelat f?r? s? se fi zvântat suficient.
De aceea, este bine ca amestecul de legume t?iate s? fie l?sat o or?-dou? la zvântat într-o tav?, în care s? amesteca?i din când în când. Se poate spune c? legumele sunt suficient de uscate atunci când verdea?a din amestec nu se mai lipe?te de degete. Aceast? variant? de zvântare este recomandat? ?i în cazul verde?urilor puse la congelat deja t?iate.

Este de preferat ca amestecul de legume s? fie pus la congelat ambalat pe por?ii, una pentru fiecare mâncare, în p?h?rele de plastic introduse în pungu?e, de exemplu. Recunosc c? eu am f?cut altfel ?i am pus în pungi mai mari, din ra?iuni care ?in de dimensiunea spa?iului de depozitare.
În momentul consumului, pune?i zarzavatul din congelator direct în mâncare sau îl pute?i c?li pu?in în ulei înainte de a-l ad?uga.
Folosesc de mul?i ani zarzavat conservat în aceast? variant?, pentru c? mi se pare cea mai simpl? dintre toate, iar gustul legumelor nu se schimb? prea tare. De aceea o ?i recomand.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe
15 porții
2 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Verdeturi pentru ciorbe la borcan
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
15 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe
Zarzavat pentru ciorbe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bors de zarzavat
Bors de zarzavat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coaja de portocale pentru prajituri
Coaja de portocale pentru prajituri
1 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe conservat
Zarzavat pentru ciorbe conservat
8 porții
4 ore
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei