Alege pizza care-ti place!

Pizza este o mancare delicioasa, un amestec desavarsit de gusturi si de arome care satisface si cele mai exigente gusturi. Fie ca este vorba de reteta traditionala de pizza sau de varianta romaneasca de pizza, acest fel de mancare este potrivit pentru orice ocazie si pentru orice moment al zilei.
Haideti sa descoperim impreuna cele mai populare sortimente de pizza italiana (conform Wikipedia):
Pizza din Napoli (Pizza Napoletana) cuprinde:
- Pizza Marinara (cu rosii, usturoi, oregano si ulei) - Pizza marinara este una din cele mai simple pizza, facuta cu pulpa de rosii din abundenta, busuioc si usturoi taiat marunt si presarat pe deasupra. Datorita simplitatii sale, acest fel de pizza a devenit in scurt timp preferata locuitorilor orasului Napoli. Singura legatura dintre numele acesteia si mare vine de la sosul marinara, unul din sosurile de paste traditionale italienesti, sos pe care-l pregateau sotiile pescarilor din golful Napoli pentru sotii lor cand se intorceau de la pescuit.
- Pizza Margherita (cu rosii, mozzarella feliata, busuioc si ulei)
- Pizza Margherita Extra (Pizza Margherita cu Mozzarella di Bufala Campana).
In iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita di Savoia, bucatarul Raffaele Esposito a creeat pizza margherita ale carei ingrediente, rosiile, mozzarella si busuiocul,reprezentau culorile drapelului Italian. A fost primul care a adaugat un tip de branza pizzei. Este cea mai comuna si in acelasi timp delicioasa prin simplitatea ingredientelor.
Pizza din Lazio cuprinde:
- Pizza Rustica
- Pizza a Taglio este o varietate de pizza coapta in tavi mari rectangulare, in general, vandute in felii dreptunghiulare sau patrate, cu tarife in functie de kilogram sau la 100 de grame.
Pizza romaneasca este un fel de pizza casei, gospodina folosind tot ceea ce are in frigider incepand cu preparatele de carne de tip kaizer, sunca, salam, carnati si teminand cu branza cascaval, parmezan sau mozzarella. In functie de sezon se folosesc si legume: rosii, ardei, ciuperci si ceapa.
Se pot adauga masline, cuburi din carne de pui si boabe de porumb. Romanilor le plac mancarurile consistente, cu de toate, de aceea cu cat se afla mai multe ingrediente pe blatul de pizza cu atat mai bine.
Comentarii
Bine de stiut,dar nu ingredientele ce se pun deasupra sunt cele mai importante,ci sercretul aluatului.asa ca,o reteta buna de aluat putem gasi?si mai ales sercretu sau.probabil un anumit tip de faina,,drojdie......