Petitchef

Pizza cu ciuperci si sunca

Altele
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 g ciuperci

250 g sunca

1 ardei gras

2 rosii, 2 oua

3 linguri ulei

4-5 linguri de bulion

150 g cascaval sau parmezan

1 lingura margarina

cimbru, busuioc, piper

300 g faina, 200 ml lapte

15 g drojdie proaspata

60 ml ulei, putin zahar, sare

Preparare

  • Pentru inceput va apucati sa faceti aluatul. Drojdia o veti pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii). Cand a dospit (adica dupa 4,5 minute) se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul.Se va framanta bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 minute. Pana dospeste aluatul taiati sunca si ciupercile cubulet, rosiile si ardeiul felii. Bulionul de rosii se amesteca cu putina apa, busuioc, cimbru si pier dupa gust. Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o tava unsa cu margarina, se toarna peste aluat jumatate din bulionul amestecat cu condimente, apoi incep sa se aranjeze cubuletele de sunca, ciupercile, feliile de rosii si ardeiul, se toarna ouale batute, apoi restul de bulion, iar la sfarsit se presara cu cacaval sau parmezan. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se serveste atat fierbinte cat si rece...alaturi de o bere care musai trebuie sa fie rece :)

    Detalii suplimentare puteti gasi pe:
    www.gatindcumira.blogspot.com

Poze

Pizza cu ciuperci si sunca, poza 1Pizza cu ciuperci si sunca, poza 2


Comentarii (28):

05/10/2013

Good

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 25/07/2017

Ca sa fie o pizza adevarata laptele trebuie inlocuit cu apa ca sa nu aiba gust de prajitura. tava nu se unge cu nimic ci doar se presara cu faina caci altfel va avea gust de prajeala, si nu se pune ou batut peste ingrediente ca doar nu facem omleta pe pizza ! Deci : pentru blat trebuie aluat simplu de paine din 250gr faina pentru o tava de aragaz; pentru sos se poate folosi bulionul sau pasta de rosii subtiate cu apa, sau suc de rosii sau rosii in bulion date prin blender la care se adauga sare, piper, cimbru si busuioc daca aveti in casa; pentru restul topingurilor ficare pune ce-i place; sunca, salam, carnati, bacon, muschi file, ton, piept de pui, sardine, ciuperci, masline, ardei gras, porumb, rosii (mie nu-mi plac la pizza), dovlecel, anghinare, ceapa etc, iar la final obligatoriu cascaval ras sau mozzarella !

(1) (0) Abuz
10/03/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
10/05/2014

F.f.buna

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Acest preparat este usor si delicios pun pariu ca cel care a scris reteta este un geniun culinar

(0) (0) Abuz
06/11/2013

CRED SI SIGUR ESTE F F BUNA.

(0) (0) Abuz
17/09/2013

Arata bine..........o fiii buna

(0) (0) Abuz
21/08/2013

Daca mai pui si rahat ai facut un cozonac

(1) (1) Abuz
15/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/06/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pizza cu ciuperci si branza de capra
Pizza cu ciuperci si branza de capra
4 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Pizza criss - cu masline si ciuperci
Pizza "criss" - cu masline si ciuperci
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pizza funghi (cu ciuperci)
Pizza funghi (cu ciuperci)
2 porții
45 min
Ușor
3.4 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaAlege pizza care-ti place!Alege pizza care-ti place!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: