Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!Chicken parmesan sau Chicken Parmigiana este un preparat italian delicios.

Multe restaurante cu specific italian oferta variante diferite de preparare a acestuia insa, in mod ironic, Chicken parmesan nu contine asa de mult parmesan pe cat ar sugera denumirea.

Preparatul a fost numit dupa regiunea Parma de unde s-ar crede ca ar avea originea.

Chicken parmesan poate fi servit deasupra unei portii de paste sau orez, piure de cartofi sau alaturi de o salata, pentru cei care prefera varianta mai usoara.









Ingrediente :
2 bucati piept de pui
1/2 ceasca de faina
2 oua, batute
1 cana pesmet
1 lingurita de sare Kosher
piper negru
ulei pentru prajit
2 cesti mozzarella data pe razatoare sau tocata fin
sos de italian pentru spaghete
parmezan

Modalitate de pregatire si preparare:
Taiati fiecare piept de pui in jumatati, apoi fiecare bucata iarasi in jumatate. Trebuie sa obtineti bucati de carne de aprox. 1 cm grosime.
Asezonati fiecare bucata cu sare si piper.
Bateti ouale intr-un castron mare, dar de mica adancime.
Puneti faina pe un platou sau o farfurie intinsa.
Treceti fiecare bucata de carne prin faina, si pe o parte si pe cealalta. Scuturati excesul de faina.
Scufundati apoi pe rand bucatile de carne in oul batut astfel incat sa fie acoperit complet.
Treceti apoi bucatile carne intr-un alt vas in care ati amestecat in prealabil pesmetul cu o lingurita de sare.
Intr-o tigaie incindeti bine uleiul si prajiti timp de 5-6 minute, avand grija ca la jumatatea timpului sa intoarceti carnea.
Scoateti pieptul de pui prajit pe un platou acoperit cu prosoape de hartie, eliminand in acest fel excesul de ulei.
Asezati bucatile de carne pe o foaie de copt intr-o tava, iar deasupra fiecarei bucati de carne puneti mozzarella din belsug.
Bagati la cuptor pana doar pana cand mozzarella s-a topit.
Scoateti bucatile de carne din cuptor si adaugati peste fiecare sos de paste, iar deasupra parmezan si putin patrunjel tocat fin.
Se poate servi cu paste sau cu salata.

Pofta buna!