Petitchef

Piept de pui cu spanac si mozzarella

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Piept de pui cu spanac si mozzarella:

3 linguri ulei de masline

60 grame faina

1 ou mare

1 lingura apa

4 piepti de pui fara os (bateti pieptii de pui cu ciocanul de snitele astfel incat acestia sa nu aiba grosimea mai mare de 60 mm)

Sare

Piper


Sos piept de pui cu spanac si mozzarella:

2 linguri ulei de masline

2 cepe verzi tocate marunt

300 grame frunze de spanac baby

180 ml supa de pui

60 ml vin alb sec

230 grame smantana

120 grame branza mozarella rasa

Sare

Preparare

  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Intr-o farfurie bateti oul cu apa; intr-o alta fafurie amestecati faina cu sarea si piperul. Dati pieptii de pui prin faina, apoi prin mixul de ou si apa.
  • Incingeti cele 3 linguri de ulei de malsine intr-o tigaie; prajiti pieptii pe fiecare parte 3-4 minute, asezatii apoi intr-o tava de cuptor.
  • Spalati tigaia, uscati-o si incingeti cele 2 linguri ulei de malsine. Caliti ceapa verde si spanacul pana cand acesta (spanacul) se inmoaie.

    Adaugati smanatana, supa de pui si smantana si lasati sosul sa fiarba 10-12 minute, apoi turnati-l peste pieptii de pui prajiti si pusi in tava de cuptor.

    Presarati deasupra mozzarella rasa in mod egal si dati tava in cuptorul incins timp de 5 minute sau pana cand branza s-a topit si este rumenita. Pieptul de pui cu spanac si mozzarella se serveste alaturi de o salata simpla.



Comentarii (37):

10/09/2016

Foarte interesanta.M-a inspirat sa gatesc altfel , chiar daca mai improvizez . Aflu lucruri noi . Felicitari !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Sorin Cern?ianu, 23/01/2015

Pur și simplu excelentă! Trebuie însă servita imediat, reîncălzită își pierde din savoare.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/01/2014

Acum o gatesc, dar suna foarte foarte bine!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/11/2013

Este foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mariana codea, 02/02/2015

Superbun

(0) (0) Abuz
wald_alex, 23/01/2015

60 DE MM INSEAMNA 6 CM. NU E CAM GROS PIEPTUL?

(1) (0) Abuz
22/01/2015

F.gustos,

(0) (0) Abuz
22/01/2015

O fac si eu

(0) (0) Abuz
dospinescu_a2013
dospinescu_a2013, 18/11/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
11/08/2014

Unde se pune vinul?

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui grecesc
Piept de pui grecesc
2 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: