Petitchef

Creveti cu usturoi si vin alb

Felul principal
2 porții
15 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
3 linguri ulei de masline

o ceapa tocata fin

5 catei usturoi, feliati subtire

500 g creveti nedecorticati

150 ml vin alb sec

o mana de patrunjel si o lamaie(optional)

sare, piper negru, fulgi de piper rosu

Preparare

  • Se spala crevetii si se lasa la scurs intr-o sita.
    Incalziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgii de piper rosu (pentru un gust mai picant)si sotati 1 minut.
  • Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
  • Adaugati crevetii in tigaie cu sare si piper dupa gust. Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 minute.
  • Se adauga vin si patrunjelul taiat marunt si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele .Se servesc imediat.
  • Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc crevetii, dupa gust.

Poze

Creveti cu usturoi si vin alb, poza 1Creveti cu usturoi si vin alb, poza 2



Comentarii (35):

18/10/2016

Foarte gustoasa !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/08/2015

Este super simpla de preparat si suuper gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/07/2013

Super deliciosi imi plac la nebunie!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
M.manuela
M.manuela, 03/07/2013

Crevetii roz sunt deja prefierti asa ca nu ar trebui fierti sau prajiti mai mult de 2 min ca sa nu devina gumosi. Sosul e mai bun daca uleiul e inlocuit cu unt clarificat (ghee). Crevetii nedecorticati au si intestinele in ei si nu cred sa fie careva incantat sa-si curate dintii de nisip sau mate pline de alge. Gretos,nu? La acesti creveti se recomanda fetuccini fierte 2 min sau in cel mai ieftin caz,paste late. Oricum gusturile nu se discuta. E doar o parere personala.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
03/07/2013

Da, este excelenta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2016

Superba

(0) (0) Abuz
10/05/2015

Suuuuuuuper!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
17/04/2015

Nu am incercato dar cred ca e delicios am so incerc si eu

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Maine am sa o gatesc :D

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Super , gustos

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Creveti cu sos de lamaie si usturoi (reteta video)
Creveti cu sos de lamaie si usturoi (reteta video)
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Creveti cu usturoi (garlic shrimp)
Creveti cu usturoi (garlic shrimp)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Creveti in unt cu usturoi
Creveti in unt cu usturoi
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: