Petitchef

Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?

Cu siguranță ați auzit de pappardelle cu ouă. Foarte ușor de preparat acasă, astăzi vă arătăm procedeul pas cu pas: asigurați-vă că aveți faina 00, ouă de calitate superioara, laminor și gata! Imediat ce sunt gata, gătiți-le în apă clocotită cu sare și asezonați-le cu ciuperci, sos cu carne tocată sau somon.

Altele
4 porții
12 min
30 min
3 min
Foarte ușor
312 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.69 (0.17€/porție)

Materiale

  • 1 laminor de paste (sau un sucitor)
  • 1 furculiță
  • 1 cuțit

Preparare

  • Etapa 1 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Vom pregăti mai întâi aluatul: puneți făina pe suprafața de lucru (o puteți lăsa și într-un bol).
  • Etapa 2 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Faceți o gropiță în grămada de făină și puneți ouăle în ea. Se amestecă ouăle ușor cu o furculiță și se adaugă făina, amestecând din exterior spre interior.
  • Etapa 3 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Cand aluatul devine mai putin lipicios, terminati de framântat cu mana.
  • Etapa 4 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Aluatul este gata când faina este bine încorporată, aluatul nu mai este lipicios și neted. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    După acest timp, tăiați bucata de aluat în 4. Aplatizați bucățile de aluat și întindeți-le până obțineți grosimea dorită. Puteți folosi un laminor de paste sau un sucitor. Pudrați aluatul cu făină dacă este necesar.
  • Etapa 6 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Puneți făină pe o placă de tăiat și puneți pe ea aluatul rulat de 3 - 4 ori și tăiați pastele la aproximativ 2 cm lățime.
  • Etapa 7 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Apoi puteți desfaceți pastele astfel încât să-și recapete lungimea inițială și să creați mici cuiburi de paste. Nu ezitați să pudrați pastele cu făină dacă este necesar.
  • Etapa 8 - Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
    Pappardellele sunt gata: le puteți găti într-un volum mare de apă cu sare și le puteți condimenta după bunul plac.

Observații:

Putem păstra pappardelle?
Da, puteți păstra pastele proaspete cu ou la frigider pentru câteva zile. Puneți-le într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare.

Poți congela pappardelle?
Da, formați mici cuiburi cu pastele proaspete și așezați-le pe hârtie de copt pe o tava (va trebui sa le distanțați). Puneți-le la congelator timp de o oră și apoi le puteți pune într-o punga de congelator pentru a economisi spațiu în congelator.

Puteți usca paste cu ou?
Da, pentru a usca pastele lungi cu ouă precum tagliatelle, spaghete sau pappardelle, vă recomandăm să le uscați pe un grătar pentru paste. Puteți folosi, de asemenea, un grătar de cuptor Le puteți usca câteva zile la temperatura camerei. Odată ce pappardelle sunt uscate, le puteți depozita în pungi de congelare și le puteți pune în cămară (sau într-un loc uscat ferit de lumină).

Ce lățime să aibe pastele pappardelle?
Vă sfătuim să faceți pappardelle de 2 cm lățime. Puteți merge până la 4 cm lățime pentru acest tip de paste.

Ce grosime pentru pastele lungi precum pappardelle?
Cel mai bine este să faceți paste de 1 până la 2 mm grosime pentru acest format de paste.

Ce sos să facem pentru pappardelle?
Rețetele de pappardelle sunt nesfârșite. Puteți să faceți un sos ragù (bolonez), dar și să le însoțiți cu un sos de ciuperci și bacon (sau doar ciuperci pentru vegetarieni), scoici...

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 312Kcal
  • Carbo: 52.2g
  • Grăsimi: 4.5g
  • Grăsimi sat.: 1.1g
  • Proteine: 13.4g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (113g)


Poze

Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)? - poza 2
Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)? - poza 3
Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)? - poza 4
Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)? - poza 5
Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)? - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează