Petitchef

Paine '' pe vatra"

Altele
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se cerne faina , se pune sare, tarata -e foarte sanatos, sa puneti tarata in paine, daca va place-, drojdia maruntita, apoi cu 500 ml de apa calda framantati bine . Trebuie sa iese un aluat moale, nu ca si aluatul clasic de paine. Se framanta cam 20 min. apoi se toarna uleiul ca sa desprindeti de pe maini. Lasati la crescut.
  • Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, luati o planseta mai mare, presarati faina, apoi impartiti aluatul in doua, formati doua painici rotunde, folosindu-va de faina,(infainandu-le) si lasati iar la crescut cam 1/2 ora.
  • Intre timp , aprindeti cuptorul si puneti in cuptor, doua ceaune de tuci goale la infierbantat.
  • Dupa ce a crescut aluatul a doua oara, luati painicile infainate si le puneti in tuciul infierbantat, cu atentie sa nu va frigeti, apoi crestati, acoperiti ceaunele cu capace si dati la cuptor la foc mediu , o ora.
  • La jumatatea intervalului de coacere se scot si se muta. Asa arata la 1\2 de ora de coacere.


Poze

Paine '' pe vatra
Paine '' pe vatra - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

24/07/2013

Foarte buna. Poate ma lansez in arta brutariei?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează