Petitchef

Naan - paine indiana

Altele
6 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
  • Naan - paine indiana
  • Naan - paine indiana, poza 2
  • Naan - paine indiana, poza 3
  • (4.76/5 - 17 voturi)
  • 1
Naan - paine indiana
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g faina,

1 ou,

100 ml lapte

drojdie,

1 lingurita de zahar

200 ml apa calduta

Preparare

  • A folosit 500 g faina, 1 ou, 100 ml lapte, jumatate de cubulet de drojdie, 1 lingurita de zahar si 200 ml apa calduta. A frecat drojdia cu 1 lingurita de zahar pana s-a lichefiat, si am adaugat 5 linguri de apa calduta. In alt bol, a batut oul, si am adaugat laptele.
  • Apoi a amestecat faina cu laptele, oul si drojdia, am adaugat restul apei, a framantat 5 minute aluatul , si l-am lasat sa creasca 20 de minute .
  • Dupa 20 de minute, a presarat cu faina masa de lucru, si l-a mai framantat un pic nu prea mult ca oboseam, si el si e . apoi am format 5 mingiute, pe care le-a mai lasat un pic sa creasca.
  • Apoi e-a intins - ovale si subtirele, si le-am bagat in cuptorul intins - in 5-6 minute se umfla foarte tantose si sunt gata! Mai trebuie doar sa le ungeti cu unt.


Comentarii:

13/03/2012

Great and ease to do.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: