Petitchef

Parathas - Paine indiana

Altele
6 porții
20 min
20 min
Ușor
91 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.21 (0.04€/porție)

Preparare

  • Amestecati faina, sarea si apa si framantati. Puteti adauga apa sau faina asa incat sa iasa un aluat moale dar ferm. Lasati-l sa stea deoparte minim 10 minute.

    Mai framantati un pic aluatul inainte de a-l prelucra. Impartiti-l in 6 bile. Luati una din bile, treceti-o bine prin faina si incepeti sa o intindeti sub forma de disc, ca la Chapati. Poate fi mai subtirica, cam de 1 mm.

    Luati o pensula de prajituri si inmuiati-i varful usor in ulei. Ungeti jumatate din suprafata discului de aluat. Pliati cealalta jumatate deasupra partii unse. Rezulta un semicerc pe care il ungeti cu inca putin ulei doar pe o jumatate din el. Din nou pliati. Rezulta un triunghi cu baza usor rotunjita. Il puneti deoparte si faceti la fel cu celelalte cinci bile de aluat.

    Luati un triunghi de aluat, treceti-l prin faina si intindeti-l sub ce forma doriti: triunghi, dreptunghi etc. Important e sa nu fie foarte subtire pentru ca Paratha va fi cam uscata. Grosimea ar trebui sa fie cam de 2 mm.

    Puneti-o in tigaia de fonta deja bine incalzita. Lasati-o in tigaie cam 50 sec -1 min pana ce incepe sa se umfle si sa se schimbe la culoare. Atunci intoarceti-o. Mai tineti-o si pe partea asta inca 40-50 secunde. Daca doriti, puteti sa o mai intoarceti pe ambele fete inca o data daca va place o Paratha mai bine coapta si mai uscata. Timpul de coacere in tigaie variaza in functie de cat de groasa ati intins Paratha.

    Luati Paratha coapta din tigaie si puneti-o intr-un cosulet pe o bucata de prosop de hartie. Ungeti-o usor cu putin ulei sau ghee topit (daca aveti) pe o singura parte (cea de deasupra). Faceti la fel si cu celelalte.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 91Kcal
  • Carbo: 13.9g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 2.3g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 0.4g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (36g)


Poze

Parathas - Paine indiana
Parathas - Paine indiana - poza 2
Parathas - Paine indiana - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

03/11/2011

Foarte buna! Bravo! Multumesc.

(0) (0) Abuz
02/11/2011

Am mancat in india

(0) (0) Abuz
01/11/2011

Painite de mare succes! Fara drojdie, dietetice. mie mi-au placut si o sa mai fac.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Incursiune in bucataria indiana Incursiune in bucataria indiana Salata indiana de varza Salata indiana de varza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează