Petitchef

Snitel vienez cu salata de cartofi

Altele
8 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Toată lumea ştie ce e şniţelul – o felie de carne, dată prin făină, ou bătut şi apoi prin pesmet şi prăjită în ulei. Special în cazul şniţelului vienez este că el se face doar din carne de viţel. Denumirea de “şniţel vienez” este protejată prin lege şi de aceea orice şniţel ce poartă această denumire trebuie să fie făcut din carne de viţel. Dacă este făcut din altă carne, se numeşte “Schnitzel wiener Art”, adică şniţel făcut după metoda şniţelului vienez, sau şniţel din carne de porc sau de ce-o fi. În mod normal dacă ţi se serveşte într-un restaurant un şniţel “vienez” din carne de porc, ai dreptul să reclami (carnea de porc de mult mai ieftină decât cea de viţel).

    Originea şniţelului este neclară; în timp ce unii susţin că ar fi austriac, alţii spun că ar fi fost inventat în Milano şi adus în Austria de către trupele poloneze şi germane în timpul unui război acum vreo 300 de ani. Dar indiferent de origine, şniţelul este una din mâncările preferate în multe ţări, în diferite variante: şniţel vienez, natur, cordon bleu.

    Prăjit în untură sau unt pentru prăjit şniţelul primeşte un gust deosebit. (Untul pentru prăjit se obţine din unt, care se topeşte, se înlătură apa şi lactoza şi se “alege” doar untul pur.) De obicei şniţelul se serveşte cu o salată de cartofi şi o felie de lămâie, care se stoarce peste şniţel. Deosebit este şi crusta de pesmet cu aspect de valuri, care se desprinde de carne. Am aflat secretul “valurilor” acum câteva zile, din întâmplare, şi m-am gândit să văd dacă într-adevăr aşa este.

    ***

    Mod de preparare:
    Se fierb cartofii în apă cu sare, iar apoi se lasă să se răcească. După ce se răcesc se curăţă de coajă şi se taie felii de vreo 3-4 mm grosime. Se amestecă supa de legume cu 1-2 linguri oţet (sau zeamă de lămâie) după gust şi 3-4 linguri ulei şi apoi se toarnă peste cartofi. Se amestecă cu grijă şi se lasă să stea cel puţin o jumătate de oră.

    Se pregăteşte carnea de şniţele. Dacă feliile sunt groase se va practica ceea ce se numeşte “tăietura fluture”, adică felia de carne se taie pe jumătate în grosime dinspre partea laterală spre interior, însă nu până în capăt, pentru ca atunci când se desfac feliile să fie unite la mijloc.
    Se pune apoi bucata de carne între două folii de plastic şi se bat cu o cratiţă. Dacă s


Poze

Snitel vienez cu salata de cartofi
Snitel vienez cu salata de cartofi - poza 2
Snitel vienez cu salata de cartofi - poza 3

Întrebări:




Comentarii (17):

13/04/2014

Foarte bine explicata! Bravo! Acum ma apuc sa fac! Sa vedem ce iese! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/04/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
16/04/2014

F f bine explicat!

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Sper sa-mi iasa!!!!!!!!!:)

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Grozav! am inceput sa salivez deja.

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Super!!!!

(0) (0) Abuz
21/08/2013

Cine poate refuza o portie!?

(0) (0) Abuz
26/03/2013

Suppper

(0) (0) Abuz
22/03/2013

FOARTE FAINA

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Superb,extraordinar,multumim pentru tot

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cartofi copți cu chimichurri
Cartofi copți cu chimichurri
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ce stiti si ce nu stiti despre Snitel? Ce stiti si ce nu stiti despre Snitel?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează