Petitchef

Pateu de casa

Daca vreti sa mancati ceva foarte gustos la micul dejun sau sa va impresionati musafirii cu un antreu deosebit, va recomand acest pateu de casa aromat cu cateva mirodenii si vin alb!
Antreuri
8 porții
10 min
20 min
Foarte ușor
167 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 6.28 (0.79€/porție)

Preparare

  • Spalam ficatul si il punem la fiert in apa rece. Cand a dat intr-un clocot, aruncam apa, il spalama si il punem din nou la fiert.
  • Cand este gata, il punem in robotul de bucatarie (sau il dam prin masina de tocat sau il strivim bine cu furculita) si il maruntim foarte bine.
  • Adaugam untul la temperatura camerei si mixam, apoi adaugam sarea, piperul si cimbrul dupa gust. Eu am pus cimbru doar cat am luat intre doua degete.
  • Calim o ceapa mica in 3 linguri ulei si o stingem cu 100 ml vin alb. O adugam si pe aceasta ficatului si mixam pana la omogenizare.
  • Este extraordinar de aromat si de bun, de acum incolo nici nu mai cumpar pateu din comert, nu se compara gustul iar cine doreste un pateu mai bio, aceasta este reteta :-) , daca aveti ficat de la gaini de casa, atunci este ideal!
  • Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Napolitain de casa


Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (81g)
Calorii: 167Kcal
  • Carbo: 1.1g
  • Grăsimi: 11.2g
  • Grăsimi sat.: 7.2g
  • Proteine: 13.3g
  • Fibre: 0.2g
  • Zahăr: 0.7g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6

Poze

Pateu de casa, poza 1
Pateu de casa, poza 2

Întrebări:




Comentarii (48):

Margareta, 30/05/2017

Eu pun ceva mai multa ceapa, si galbenus de ou fiert, e foarte buna reteta...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
merceleo, 30/05/2017

Cum se face ca unii comentatori isi invata copiii de la o varsta frageda sa consume vin (alcool)? Mai mare rusine nici ca se poate! Nu e de mirare ca tara e plina de alcoolici.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
doinaru, 30/05/2017

Si eu fac des pateu in casa. Pe langa ficateii de pui pun si o mana buna de pipote si inimioare de pui fierte cu un morcov mic si o ceapa. Ficatul il tin cateva ore in lapte inainte de al fierbe. In compozitie pun si un pic de zahar, taie amareala specifica ficatului si amplifica gustul pateului.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/05/2017

EXCELENT DE BUN ȘI FOARTE SĂNĂTOS CU FICAT ECO.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

(0) (0) Abuz
28/10/2014

Bravooooo,eu fierb ficateii in putin lapte .Oricum bravooo,papa bun facut in casa

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Foarte bun!!!!

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Suna foarte bine si usor de facut

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Ff bun

(0) (0) Abuz
Veveriza1975, 23/10/2013

Super reteta

(0) (0) Abuz
17/10/2013

Este foarte usoara reteta si cred ca este si buna. Mai ales ca fetita mea are 2 ani si ii pot si ei.

(1) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Sigur ca da! si eu am un baietel de 1 an si jumatte si papa tot!


Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum se face sosul relish in casa?
Cum se face sosul relish in casa?
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
Rețetă Arepas umplute cu pui si avocado - reina pepiada
Arepas umplute cu pui si avocado - reina pepiada
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.