Petitchef

Ficat fraged si aromat

Altele
4 porții
1 h 10 m
30 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru inceput punem ficatul intr-un castron si il spalam in mai multe ape.

    Apoi turnam peste ficat lapte atat cat sa il acopere si il lasam acolo pentru 60 de minute.

    Intre timp taiem ceapa solzisori.

    Pe cand se apropie timpul sa scoatem ficatul din lapte, punem intr-o tigaie untul sa se topeasca si uleiul.

    Dupa ce untul s-a topit adaugam ceapa taiata solzisori si o calim pana se inmoie.

    Ficateii ii scurgem bine din lapte si ii asezam peste ceapa.

    Ficatul trebuie sa il lasam aproximativ 3 minute pe o parte sa se rumeneasca si apoi ii intoarcem pe cealalata parte si il lasam tot aproximativ 3 minute.

    Cand ii intoarceti aveti grija pentru ca sunt foate fragezi si se rup foarte usor.

    Pe cat posibil incercati sa nu amestecati in tigaie.

    Umpleti o cana cu apa si puneti acolo toate condimentele: boiaua, cimbrul, piperul,rozmarinul, vegeta si sarea.

    Turnam apa cu condimentele peste ficatei astfel incat sa fie acoperiti mai bine de jumatate.

    Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade la jumatate sosul de pe ei si incercati sa nu amestecati in tigaie sa nu se rupa ficateii mai degraba scuturati tigaia.

    Se pot servi alaturi de cartofi piure sau orez cu legume.

    Noi i-am servit alaturi de cartofi piure si deapsupra lor am pus patrunjel si au fost deliciosi!


Întrebări:




Comentarii:

12/03/2012

Delicios

(0) (0) Abuz
11/03/2012

Incercati sa-l rumeniti doar 2 minute in total si presarati un pic de nucsoara razalita.
Condimentele punetile in laptele scurs de pe ficat.

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Super banal!

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Nemaipomenita reteta!nu stiam de ea!

(0) (0) Abuz
10/03/2012

SUPER!!!

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Foarte buna reteta.

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Excelent !

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Pune alaturi si un paharel de vin alb , sec !

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Usor si delicios !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci
Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci
Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ficat de pui cu ceapa in tigaie la cuptor
Ficat de pui cu ceapa in tigaie la cuptor
4 porții
1 h 30 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă One pot pasta cu branza de capra si spanac
One pot pasta cu branza de capra si spanac
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei