Petitchef

Choux cu foie gras si confit de ceapa

Aperitiv
20 porții
30 min
25 min
Foarte ușor
Cautati un aperitiv de petrecere? Alegeti choux cu foie gras si confit de ceapa ;-) O reteta usoara, care poate deveni chiar si rapida daca va pregatiti cojile in prealabil si le aranjati in ultima clipa! Un preparat 100% de casa, care este explicat pas cu pas mai jos ↓ ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 20

Cojile choux :

80 gr faina

50 gr unt

130 ml apa

2 oua

1 ou pentru ungere

1lingurita de sare

300 gr foie gras

100 gr confit de ceapa

Materiale

Posh (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Choux cu foie gras si confit de ceapa
    Intr-o cratita, puneti apa cu untul si sarea, pe foc.
    Cand untul se topește, se adauga faina dintr-o singura miscare si se amesteca pana cand pasta rezultata se indeparteaza de marginile tavii.
  • Etapa 2 - Choux cu foie gras si confit de ceapa
    Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca energic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Etapa 3 - Choux cu foie gras si confit de ceapa
    Folosind un poshe, formati cojile la dimensiunea dorita. Bateti oul si ungeti cojile cu o pensula, rotunjind bine forma.
  • Etapa 4 - Choux cu foie gras si confit de ceapa
    Coaceți 25 de minute la 180°C . Aveti grija, ca la sfarsitul gatitului, sa nu le scoateți direct de din cuptor, pentru ca se vor dezumfla. Lasati usa cuptorului deschisa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a le scoate.
  • Etapa 5 - Choux cu foie gras si confit de ceapa
    Tăiati capacul fiecarui choux si adaugati niste confit de ceapa. Adaugati o bucata de foie gras si adaugati iar un pic de confit de ceapa.
  • Etapa 6 - Choux cu foie gras si confit de ceapa
    Puneti capacul si gata!

Video

YouTube

Poze

Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 1Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 2Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 3Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 4



Comentarii:

04/05/2018

Ma cac in gusturile voastre cosmopolite si de tot rahatul!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 30/11/2017

Pe buneee??? Bravo neneaca! Ai lasat somonul si ai trecut la foie gras! Oare cati or sti ce e ala? Eu neam de neamul meu numai ficat de gasca am mancat sa stii!!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Choux cu somon
Choux cu somon
20 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Choux à la crème cu crema de branza si carnati
Choux à la crème cu crema de branza si carnati
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inele de ceapa pane
Inele de ceapa pane
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: