Petitchef

Choux cu foie gras si confit de ceapa

Aperitiv
20 porții
30 min
25 min
Foarte ușor
  • Choux cu foie gras si confit de ceapa
  • Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 2
  • Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 3
  • Choux cu foie gras si confit de ceapa, poza 4
  • (2.33/5 - 3 voturi)
  • 2
  • 5
Choux cu foie gras si confit de ceapa
 
Cautati un aperitiv de petrecere? Alegeti choux cu foie gras si confit de ceapa ;-) O reteta usoara, care poate deveni chiar si rapida daca va pregatiti cojile in prealabil si le aranjati in ultima clipa! Un preparat 100% de casa, care este explicat pas cu pas mai jos ↓ ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 20

Cojile choux :

80 gr faina

50 gr unt

130 ml apa

2 oua

1 ou pentru ungere

1lingurita de sare

300 gr foie gras

100 gr confit de ceapa

Materiale

Posh (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Choux cu foie gras si confit de ceapaIntr-o cratita, puneti apa cu untul si sarea, pe foc.
    Cand untul se topește, se adauga faina dintr-o singura miscare si se amesteca pana cand pasta rezultata se indeparteaza de marginile tavii.
  • Etapa 2 - Choux cu foie gras si confit de ceapaLuati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca energic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Etapa 3 - Choux cu foie gras si confit de ceapaFolosind un poshe, formati cojile la dimensiunea dorita. Bateti oul si ungeti cojile cu o pensula, rotunjind bine forma.
  • Etapa 4 - Choux cu foie gras si confit de ceapaCoaceți 25 de minute la 180°C . Aveti grija, ca la sfarsitul gatitului, sa nu le scoateți direct de din cuptor, pentru ca se vor dezumfla. Lasati usa cuptorului deschisa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a le scoate.
  • Etapa 5 - Choux cu foie gras si confit de ceapaTăiati capacul fiecarui choux si adaugati niste confit de ceapa. Adaugati o bucata de foie gras si adaugati iar un pic de confit de ceapa.
  • Etapa 6 - Choux cu foie gras si confit de ceapaPuneti capacul si gata!

Video

YouTube


Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 30/11/2017

Pe buneee??? Bravo neneaca! Ai lasat somonul si ai trecut la foie gras! Oare cati or sti ce e ala? Eu neam de neamul meu numai ficat de gasca am mancat sa stii!!!

(1) (0) Abuz
04/05/2018

Ma cac in gusturile voastre cosmopolite si de tot rahatul!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: