Petitchef

Ceapa murata

Altele
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se taie mustatile cepei si se pune intr-un vas termorezistent. Se dau in clocot 2 litri de apa si se pun peste ceapa.Se lasa sa se raceasca complet. Se strecoara ceapa si se curata.
  • Se amesteca cu sare si se lasa peste noapte.A doua zi se limpezeste cu apa rece si se sterge cu un prosop.Se pun pe foc otetul cu zahar si condimente,amestecandu-se pana se topeste zaharul.Atentie nu trebuie sa clocoteasca.
  • Se aseaza ceapa impreuna cu ardeiul iute taiat rondele in borcane.Se toarna otetul avand grija sa cada din condimente in fiecare borcan.
  • Se infileteaza strans.Se poate servi dupa o luna.Pentru a sti data de cand pot fi mancate, eu va sfatuiesc sa legati un biletel de borcan cu data la care le-ati facut.


Poze

Ceapa murata
Ceapa murata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Dragos, 05/12/2021

Ce soi de ceapă este?

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Deosebita !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată
6 porții
24 h 5 m
Foarte ușor
Rețetă Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
8 porții
1 h 4 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Cum se face sosul relish in casa?
Cum se face sosul relish in casa?
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează