Petitchef

Ceapa murata

Altele
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g ceapa marunta

500 ml otet de vin

13 g sare

85 g zahar

o jumatate lingurita piper boabe

o jumatate lingurita coriandru boabe

o jumatate lingurita mustar boabe

un ardel iute

Preparare

  • Se taie mustatile cepei si se pune intr-un vas termorezistent. Se dau in clocot 2 litri de apa si se pun peste ceapa.Se lasa sa se raceasca complet. Se strecoara ceapa si se curata.
  • Se amesteca cu sare si se lasa peste noapte.A doua zi se limpezeste cu apa rece si se sterge cu un prosop.Se pun pe foc otetul cu zahar si condimente,amestecandu-se pana se topeste zaharul.Atentie nu trebuie sa clocoteasca.
  • Se aseaza ceapa impreuna cu ardeiul iute taiat rondele in borcane.Se toarna otetul avand grija sa cada din condimente in fiecare borcan.
  • Se infileteaza strans.Se poate servi dupa o luna.Pentru a sti data de cand pot fi mancate, eu va sfatuiesc sa legati un biletel de borcan cu data la care le-ati facut.

Poze

Ceapa murata, poza 1
Ceapa murata, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

15/09/2013

Deosebita !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceapa umpluta pe salata de linte
Ceapa umpluta pe salata de linte
2 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Fasii de vita cu susan si ceapa verde
Fasii de vita cu susan si ceapa verde
4 porții
1h20m
Foarte ușor
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Hamburger in stil Sloppy Joe
Hamburger in stil Sloppy Joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: