Petitchef

Ciuperci cu oua

Aperitiv
12 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
  • Ciuperci cu oua
  • Ciuperci cu oua, poza 2
  • Ciuperci cu oua, poza 3
  • Ciuperci cu oua, poza 4
  • (4.29/5 - 17 voturi)
  • 5
  • 31
Ciuperci cu oua
 
Cu doar 2 ingrediente pregatiti un entree usor si pe placul tuturor! Pentru a evidentia aroma ciupercilor cu oua de prepelita, adaugati condimente la alegere. Cateva minute in cuptor si gata! Nu e rau, nu?

Ingrediente

Numarul de porții: 12
12 ciuperci mari champignons

12 oua de prepelita

sare

piper

ierburi aromatice

Preparare

  • Etapa 1 - Ciuperci cu ouaCuratati ciupercile si scoateti piciorul pentru a crea loc in care sa puneti oul.
  • Etapa 2 - Ciuperci cu ouaSpargeti cate un ou de prepelita si turnati-l in locul piciorusului ciupercii.
  • Etapa 3 - Ciuperci cu ouaAdaugati sare, piper si cateva ierburi aromatice, daca doriti.
  • Etapa 4 - Ciuperci cu ouaCoaceti 15 minute la 180°C (sau pana cand albusul s-a gatit).

Video

YouTube


Comentarii:

Tytyromania, 25/04/2018

Ideeea in sine este f buna, dar lasa putin de dorit modul de preparare. Uite ce va propun eu (asa le fac eu numai ca nu cu ou, ci cu branza de burduf) Ciupercile se spala usor fara a se indeparta pielita de pe palarie. Se scoate piciorusul si se lasa sa se scurga bine. Si aici intervine diferenta. Nu se fac la cuptor ci pe plita. Cine nu are plita traditionala, o poate inlocui cu o tabla (pe care coaceti vinetele) sau o tigaie sau chiar cu tava de la cuptor. Deci pe tigaia incinsa (eu folosesc una Registone) se pun ciupercile cu palaria in sus (ca sa se coaca si marginea palariei) . Se scot pe o farfurie... tocator..cu palaria in jos pt umplere. Se pun cateva picaturi de ulei3-4 nu mai mult, un praf de piper, un praf de sare, si peste de sparge oul. (daca le umpleti cu branza, nu mai puneti ulei) Se pun pe tabla-tigaie sa se coaca la foc mare, pana vedeti ca branza s-a topit putin. Cu ou nu stiu inca cat, dar banuesc ca pana e facut ca un ochi. O sa fac una cu ou si una cu branza. (O sa incerc si una cu ou de gaina, bineinteles cu o palarie pe masura)

(1) (0) Abuz
09/06/2018

Tytyromania, vad ca tu pui si peste in loc de ou. Am facut si noi dar nu ne-a placut ca stii tu ce mai miroase a peste!

(0) (1) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 01/09/2018

Arata foarte bine!cred ca sunt si foate bune!Le voi incerca si eu!Multumesc mult!!!!

(0) (0) Abuz
25/04/2018

La fel si eu le fac cu brinza si la invirt in feliute de caizer( sunculite suptiri)

(1) (0) Abuz
Yoshkin, 25/04/2018

Super!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: