Petitchef

Ciuperci cu oua

Aperitiv
12 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
Cu doar 2 ingrediente pregatiti un entree usor si pe placul tuturor! Pentru a evidentia aroma ciupercilor cu oua de prepelita, adaugati condimente la alegere. Cateva minute in cuptor si gata! Nu e rau, nu?

Ingrediente

Numarul de porții: 12
12 ciuperci mari champignons

12 oua de prepelita

sare

piper

ierburi aromatice

Preparare

  • Etapa 1 - Ciuperci cu oua
    Curatati ciupercile si scoateti piciorul pentru a crea loc in care sa puneti oul.
  • Etapa 2 - Ciuperci cu oua
    Spargeti cate un ou de prepelita si turnati-l in locul piciorusului ciupercii.
  • Etapa 3 - Ciuperci cu oua
    Adaugati sare, piper si cateva ierburi aromatice, daca doriti.
  • Etapa 4 - Ciuperci cu oua
    Coaceti 15 minute la 180°C (sau pana cand albusul s-a gatit).

Video

YouTube

Poze

Ciuperci cu oua, poza 1Ciuperci cu oua, poza 2Ciuperci cu oua, poza 3Ciuperci cu oua, poza 4



Comentarii:

Yoshkin, 25/04/2018

Super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
felicia, 16/12/2018

Like it.

(0) (0) Abuz
Ecaterina, 18/10/2018

Nu am gatit,dar trebuie sa fie minunat,voi incerca.

(0) (0) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 01/09/2018

Arata foarte bine!cred ca sunt si foate bune!Le voi incerca si eu!Multumesc mult!!!!

(0) (0) Abuz
09/06/2018

Tytyromania, vad ca tu pui si peste in loc de ou. Am facut si noi dar nu ne-a placut ca stii tu ce mai miroase a peste!

(0) (3) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Peste (daca nu e ingredient in reteta) se citeste PESTE (FARA diacritic). Citim si noi un pic inainte reteta, nu luam din context.

25/04/2018

La fel si eu le fac cu brinza si la invirt in feliute de caizer( sunculite suptiri)

(1) (0) Abuz
Tytyromania, 25/04/2018

Ideeea in sine este f buna, dar lasa putin de dorit modul de preparare. Uite ce va propun eu (asa le fac eu numai ca nu cu ou, ci cu branza de burduf) Ciupercile se spala usor fara a se indeparta pielita de pe palarie. Se scoate piciorusul si se lasa sa se scurga bine. Si aici intervine diferenta. Nu se fac la cuptor ci pe plita. Cine nu are plita traditionala, o poate inlocui cu o tabla (pe care coaceti vinetele) sau o tigaie sau chiar cu tava de la cuptor. Deci pe tigaia incinsa (eu folosesc una Registone) se pun ciupercile cu palaria in sus (ca sa se coaca si marginea palariei) . Se scot pe o farfurie... tocator..cu palaria in jos pt umplere. Se pun cateva picaturi de ulei3-4 nu mai mult, un praf de piper, un praf de sare, si peste de sparge oul. (daca le umpleti cu branza, nu mai puneti ulei) Se pun pe tabla-tigaie sa se coaca la foc mare, pana vedeti ca branza s-a topit putin. Cu ou nu stiu inca cat, dar banuesc ca pana e facut ca un ochi. O sa fac una cu ou si una cu branza. (O sa incerc si una cu ou de gaina, bineinteles cu o palarie pe masura)

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci cu maioneza
Ciuperci cu maioneza
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciuperci umplute cu sunca.
Ciuperci umplute cu sunca.
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciuperci umplute
Ciuperci umplute
4 porții
42 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Oua mimosa
Oua mimosa
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua jumari
Oua jumari
2 porții
18 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?6 altfel de oua6 altfel de ouaOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: