Petitchef

Sunca fiarta si oua albe

Felul principal
2 porții
3 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
sunca


piper

foi de dafin si apa

Preparare

  • Sunca se pune deseara pana dimineata in apa pentru desarare.Inainte de a fi pusa la fiert se clateste si se pune la fiert in apa care trebuie sa treaca putin peste ea. Se adauga piper boabe si frunzede dafin.
  • Se fierbe sunca la foc incet 3-4 ore. Ouale se fierb odata cu sunca, ca sa prinda acel gust special de afumatura.
  • Pentru a afla daca este gata, se incearca cu o furculita, iar daca aceasta intra in carne usor, seamna ca este fiarta.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca in zeama in care s-a fiert.
  • Din meniul de Paste nu poate sa lipseasca sunca fiarta sau ouale fierte in zeama de la sunca, care se servesc cu branza, ceapa proaspata si hrean.

Poze

SUNCA FIARTA SI OUA ALBE, poza 1
SUNCA FIARTA SI OUA ALBE, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata cu sunca si oua
Salata cu sunca si oua
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata cu oua, sunca si cartofi
Salata cu oua, sunca si cartofi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu oua si sunca
Quiche cu oua si sunca
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua cu paprika
Oua cu paprika
4 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.