Petitchef

Melci cu miere, pere si nuci

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Aluat:

300 g faina

175 g iaurt

40 g unt

3 linguri lapte

1 plic drojdie uscata

35 g zahar

putina sare


Umplutura:

3 linguri miere

3 linguri mari de gem/piure de pere

1/2 cana nuci

1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns

Preparare

  • Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. folosit pere din compot facute piure.
  • Se intinde aluatul intr-o forma dreptungiulara. Se aseaza umplutura si se ruleaza.
  • Se taie felii si se ung melcii cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc. Au iesit 14 bucati.

Poze

Melci cu miere, pere si nuci, poza 1Melci cu miere, pere si nuci, poza 2Melci cu miere, pere si nuci, poza 3Melci cu miere, pere si nuci, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Melci cu mac si nuca
Melci cu mac si nuca
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Melci cu lapte - pasta con leche (dulce)
Melci cu lapte - pasta con leche (dulce)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereSiropul de agave sau apa de miereSiropul de agave sau "apa de miere"

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: