Nugat

Nugat
Aperitiv
8 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Albusurile se bat bine intr-un bol, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se adauga zaharul vanilat, se aseazabol-ul intr-un vas cu apa si se da vasul la foc, amestecandu-se compozitia cu un tel.
  • Cand a inceput sa fiarba, se pune mierea, picatura cu picatura si se continua amestecatul timp de cateva minute. Se adauga nucile taiate cu cutitul. La sfarsit se pun stafidele.
  • Se pune pe o tava o foaie de napolitana, se toarna peste foaie nugatul, se intinde cu o spatula, se acopera cu alta foaie de napolitana, se aseaza deasupra un fund de lemn, peste care se pune o greutate. Se pune nugatul la rece pana a doua zi si apoi se taie in bucati.
poiy10Poiy10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

12/09/2015

Te lingi pe bot

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
20/08/2016

Minunat,nugat-ul home-made.

(0) (0) abuz
20/08/2016

Aperitiv?????

(0) (0) abuz
15/06/2012

Super prajitura !!!!!!

(0) (0) abuz