Petitchef

Napolitana de casa

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 g zahar

4 oua

2 linguri de miere

200 g nuci prajite si macinate

1 pachet de unt 82% grasime

1 pachet de foi de napolitana, sau asa cum le stiai tu din copilarie foi Lica

Preparare

  • Se bat spuma cele 4 oua intr-un castron cu 300g de zahar, pana totul devine o spuma in care zaharul este dizolvat.
  • Intr-o cratita, pe foc, caramelizezi 300g si cele 2 linguri de miere, iar cand totul este caramelizat se adauga un pachet de unt, la temperatura camerei, care se incorporeaza in caramelul format. Ai grija ca toata aceasta operatiune sa o faci pe un foc micut.
  • Odata format acest sos de caramel adaugi crema ta spuma din oua cu zahar si amesteci bine de tot. Adaugi nucile macinate?sunt foarte gustoase daca le-ai prajit 1-2 min inainte, in cuptor! Ai mare grija cand prajesti nucile pentru ca se fac imediat si 1 minut in plus inseamna carbonizarea lor, asa ca nu depasi 3-4 minute in cuptorul incins deja.
  • Poti macina nucile in mixer, nu foarte marunte dar nici foarte mari. Amesteci bine de tot toata compozitia la foc mic, pana arata omogena si o pui in foi.
  • Tapeteaza o tava in care sa incapa foile de napolitana cu ceva folie de aluminiu, aseaza foia de baza, cu grilajul in jos, astfel incat tu sa poti intinde crema pe partea fina. Adaugi cealalta foaie si tot asa, ultimul start fiind foaie de napolitana evident.
  • Se acopera cu folie de aluminiu, se pune un tocator sau ceva mai greu peste ca sa tina foile lipite , se da la rece, prin vre-o camara, balcon ceva, si se poate taia a doua zi.
  • Crema caramel este una din cele mai bune creme de lins de pe cratita! Este usoara si poti deveni dependent de aceasta napolitana dar sa stiti ca pe cat e de usoara pe atat de plina de calorii este! Delicioasa dar ingrasa, asta ar trebui sa scrie pe eticheta napolitanei.

Poze

Napolitana de casa, poza 1Napolitana de casa, poza 2Napolitana de casa, poza 3


Comentarii:

01/08/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Foarte bune explicatiile!!E usor de facut,dar dureaza la mine 30 de minute!!!

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
18/01/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
15/12/2012

Amintiri din copilarie excelenta idee

(0) (0) Abuz
16/03/2012

L

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Foi de napolitana umplute cu nuca
Foi de napolitana umplute cu nuca
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu foi de napolitana
Prajitura cu foi de napolitana
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite cu crema de ciocolata de casa
Clatite cu crema de ciocolata de casa
8 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: