Petitchef

MELCI CU NUCA SI STAFIDE

Aperitiv
10 porții
1 oră
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

pt. aluat:

pt. umplutura:

pt. uns:

pt. sirop:

Preparare

  • Se face maiaua din drojdie, zahar, lapte caldut si faina. Se omogenizeaza bine si se lasa 10 minute la dospit intr-un loc cald.
  • Dupa care se toarna maiaua peste restul de ingrediente si se face un aluat.Se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 45 de minute.
  • Aluatul se imparte in doua parti si se intind 2 foi.Se unge prima data cu unt,apoi se presara nuca,zahar,si stafide inmuiate in lapte.
  • Se ruleza aluatul in forma de sul,dupa care se taie in bucati de 2 cm.Se azeaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.Se ung cu oul batut si se lasa la dospit 30 de minute.
  • Dupa care se coc la foc potrivit 25-30 de minute.
    Cu 10 minute de a fi scoase de la cuptor, trebuie insiropate cu siropul facut din apa, zahar si esenta de rom care a fost fiert.
    Si se introduc din nou la cuptor.


Poze

MELCI CU NUCA SI STAFIDE
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 2
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 3
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 4
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 5
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 6
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 7
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 8
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 9
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 10
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 11
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 12
MELCI CU NUCA SI STAFIDE - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

07/12/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Bun rau

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
16/05/2013

Binisor nimic mai mult

(0) (0) Abuz
01/05/2013

E wow ! foarte gustoss

(0) (0) Abuz
13/06/2012

A FOST FOARTE BUNA SI DULCE SI GUSTOASA SI DELICIOASA LA GUST CU GUST DE STAFIDE DULCI CA MIEREA DE ALBINE

(0) (0) Abuz
01/03/2012

Aratosi si cred ca si foaaaaarte gustosi

(0) (0) Abuz
31/01/2012

Excelenta,mai doresc retete de la dumneavoastra,dar cu brinza dulce se pot face?

(0) (0) Abuz
29/01/2012

Am facut-o si este super!!!

(0) (0) Abuz
27/01/2012

Am facut-o, merita!!

Minerva

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos
Flan cu nuca de cocos
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează