Petitchef

Saratele cu untura si cornulete sarate

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune drojdia sa creasca (50g de drojdie, putina sare, zahar si faina in 100ml lapte caldut);
    - in aluat se pun 750g de faina, drojdia, 2 oua, 100ml de lapte, 1 lingurita de sare si aproximativ 250g de untura.
  • Se pune drojdia sa creasca (50g de drojdie, putina sare, zahar si faina in 100ml lapte caldut);
    - in aluat se pun 750g de faina, drojdia, 2 oua, 100ml de lapte, 1 lingurita de sare si aproximativ 250g de untura.
  • Daca este necesar se mai adauga lapte caldut. Se lasa 1/2 ora sa creasca. Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
  • Daca este necesar se mai adauga lapte caldut. Se lasa 1/2 ora sa creasca. Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
  • Saptamana trecuta facut si cornulete sarate de ziua de nastere a fetitei mele, Viola. Aceasta reteta invatat de la matusa mea. Ea le face mici si toate au aceeasi marime. Mie nu-mi ies chiar la fel, dar gustul lor ne place mult. pus 50 g drojdie sa creasca ca si la reteta anterioara.
  • Saptamana trecuta facut si cornulete sarate de ziua de nastere a fetitei mele, Viola. Aceasta reteta invatat de la matusa mea. Ea le face mici si toate au aceeasi marime. Mie nu-mi ies chiar la fel, dar gustul lor ne place mult. pus 50 g drojdie sa creasca ca si la reteta anterioara.
  • Pentru aluat amestecat 500g de faina, galbenusul a 2 oua, 250g de margarina Rama, 2 lingurite de sare, drojdia si 1 cutie de smantana.
    Din aluat format mici mingi si intins avand grija sa pastreze forma rotunda. Fiecare parte impartit in 8 parti si format cornuletele.
  • Pentru aluat amestecat 500g de faina, galbenusul a 2 oua, 250g de margarina Rama, 2 lingurite de sare, drojdia si 1 cutie de smantana.
    Din aluat format mici mingi si intins avand grija sa pastreze forma rotunda. Fiecare parte impartit in 8 parti si format cornuletele.
  • Pus in tava, uns cu ou batut si copt.Aceste prajituri ii plac nu numai copiilor dar si noua. Merg foarte bine chiar langa o bere rece .
  • Pus in tava, uns cu ou batut si copt.Aceste prajituri ii plac nu numai copiilor dar si noua. Merg foarte bine chiar langa o bere rece .


Întrebări:




Comentarii:

30/12/2013

Super bune

(0) (0) Abuz
01/08/2013

Excelent!!! am umplut cornuletele cu o pasta de ton in ulei de masline si masline verzi... mmmmmm

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Super bune

(0) (0) Abuz
06/05/2012

Este fff buna :)) multumesc!!!!!

(0) (0) Abuz
20/11/2011

Felicitari

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Saratele cu branza
Saratele cu branza
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Saratele
Saratele
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Saratele cu mac si susan
Saratele cu mac si susan
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Saratele
Saratele
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Saratele de casa cu cascaval
Saratele de casa cu cascaval
5 porții
1 h 20 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Saratele cu branza si chimen
Saratele cu branza si chimen
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează