Petitchef

Purcelusi si saratele cu untura

Desert
8 porții
50 min
15 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pune drojdia cu zaharul la dospit in 100ml de lapte caldut. Intre timp intr-o oala se pun celelalte ingrediente si se adauga si drojdia. Se amesteca bine si se lasa 1/2 ora sa creasca.
    Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
    Pentru purcelusi cu decupatorul rotund mai mare se taie capul. Pentru urechi se decupeaza un cerc mai mic si se taie in doua. Pentru ochi se pot folosi stafide, iar pentru nas un cerc si mai mic, si se gaureste cu paie in doua locuri.
    Se "asambleaza" totul, se ung cu ou batut ssi se coc.

Poze

Purcelusi si saratele cu untura, poza 1
Purcelusi si saratele cu untura, poza 2

Întrebări:




Comentarii (21):

04/04/2015

Excelenta, dar m-ar fi ajutat cateva indicatii despre temperatura cuptor si cat sa stea acolo :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/03/2015

Cred ca fetita mea va adora purcelusii

(0) (0) Abuz
10/02/2014

F f f bun

(0) (0) Abuz
15/01/2014

Sunt foarte gustoase

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Mai mult decat bune!

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Felicitari!!!

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Ce haiosi sunt purcelusii!Minunata idee,felicitari!Reteta e simpla si daca nu-i pui sare si pui zahar pudra deasupra,cred ca e acelasi aluat care-l facea mamica mea pentru cornulete,cand eram copil.

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Am sa incerc si eu mi se pare usoara reteta

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Da fmm reteta

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Foarte bune,cred ca ar merge si putin chimen sau mac

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: