Petitchef

Tort pina-colada

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

blatul:

4 oua,

1 plic de zahar vanilat,

100 g zahar, esenta de rom,

75 g faina,

75 g amidon,

o lingurita rasa de praf de copt.-


crema:

10 g gelatina (un plic),

o conserva cu rondele de ananas ,

200 ml lichior de cocos,

150 ml suc de ananas din conserva,

500 ml frisca,

1 plic de intaritor de frisca.


sirop:

4 linguri de zahar,

250 ml apa,

esenta de vanilie sau de rom.

Preparare

  • Albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase . Se adauga esenta de rom in galbenusuri, apoi se inglobeaza faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La urma se incorporeaza albusurile spuma amestecand cu atentie, prin rasturnare. A inversat aluaturile, pentru ca vasul cu albusuri era mai mare.
  • Se coace compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie si unsa cu ulei, aproximativ 30 de minute la 170 de grade (foc potrivit). Se scoate cand este gata, se lasa cateva minute in tava apoi se desprinde hartia de copt si se lasa pe un suport metalic la racit minim 30 de minute.
  • Crema:
    se scoate ananasul din conserva si se pun rondelele la scurs. Se inmoaie gelatina in apa rece 10 minute, apoi se pune la bain marie sa se dizolve, dar atentie sa nu fiarba nici apa din vasul de dedesubt! Gelatina sa nu fie mai fierbinte de 60 de grade pt ca se distruge.Cand este calduta se inglobeaza intr-un amestec facut din lichiorul de cocos si sucul de ananas.
  • Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca . Se da la rece. Blatul se taie in doua sau in trei pe orizontala. A taiat in 3 pentru ca mi-a iesit foarte pufos si crescut.Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
  • Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca . Se da la rece. Blatul se taie in doua sau in trei pe orizontala. A taiat in 3 pentru ca mi-a iesit foarte pufos si crescut.Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
  • A mai folosit gem de caise. Tortul mic, diferente:a umplut cu crema si cu gem de caise in loc de felii de ananas, pentru ca nu mai aveam, doar la decor am folosit 2 felii. L-a insiropat mai tare decat pe cel mare, neintentionat, dar a iesit mult mai bun la gust.

Poze

Tort Pina-colada, poza 1
Tort Pina-colada, poza 2
Tort Pina-colada, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort spirala cu ananas
Tort spirala cu ananas
4 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu dulceata de afine - de post
Tort negresa cu dulceata de afine - de post
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei