Brookies

Desert
Foarte ușor
1 oră
456 Kcal

Brownie + cookies = Brookie Nu stiti ce sa alegeti sa faceti la desert, negresa sau fursecuri? Ei bine puteti opta pentru brookies! O reteta usoara, explicata pas cu pas si care va fi perfecta pentru a o realiza impreuna cu copiii :-)

Ingrediente

10

Aluatul de furseuri :

Aluatul de negresa :

Materiale

  • Forma de copt patrata 24 cm

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Brookies - Preparare etapa 1Aluatul de fursecuri :
    Se amesteca untul moale cu zaharul brun. Se adauga oul si se amesteca bine pentru a obtine o crema.
  • Brookies - Preparare etapa 2Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine. Finisati cu chipsuri de ciocolata.
  • Brookies - Preparare etapa 3Ungeti forma cu unt si pudrati cu faina. Asezati aluatul si intindeti-l in partea inferioara a tavii. Presati un pic cu mainile. Dati la rece.
  • Brookies - Preparare etapa 4Aluatul de negresa :
    Se topeste ciocolata cu untul. Se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga faina si se amesteca bine.
  • Brookies - Preparare etapa 5Apoi adaugati ciocolata topita cu unt si amestecati bine.
  • Brookies - Preparare etapa 6Se toarna acest amestec deasupra aluatului de fursecuri si se intinde bine.
  • Brookies - Preparare etapa 7Dati la cuptor 30 minute la 180°C.
  • Brookies - Preparare etapa 8Asigurati-va ca preparatul s-a racit inainte de a-l scoate. Serviti cu o cupa de inghetata de vanilie. Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Ce sunt brookies și cum se prepară?

Brookies sunt o combinație delicioasă între negresă și fursecuri, ușor de preparat, perfectă pentru a fi realizată împreună cu copiii. Rețeta include un aluat de fursecuri și unul de negresă, care se coace împreună pentru a crea un desert savuros.
Prepararea brookies durează aproximativ 1 oră, incluzând 30 de minute pentru pregătire și 30 de minute pentru coacere.
Ingredientele principale includ unt, zahăr brun, ouă, făină, ciocolată și chipsuri de ciocolată, atât pentru aluatul de fursecuri, cât și pentru cel de negresă.
Da, poți personaliza rețeta adăugând ingrediente precum nuci, fructe uscate sau diferite tipuri de ciocolată, în funcție de preferințele tale.
Se recomandă o formă de copt pătrată de 24 cm, care permite o coacere uniformă a desertului și facilitează tăierea în porții egale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 456Kcal
  • Carbo: 51.4g
  • Grăsimi: 24.1g
  • Grăsimi sat.: 14.9g
  • Proteine: 6.6g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 29.4g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 21
Informații nutriționale pentru 1 porție (105g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.62/5, 16 voturi 4 comentarii

Doina.

Cred ca Gabi are dreptate, lingurita era suficient. Arata bine si cred ca este si buna. Merita incercata reteta.

abuz

Gabi

D-na Constanta, cel care a scris reteta se refera la o lingurita pe care o folosim pentru cafea, nu pentru a se amesteca cafea cu praf de copt. Intr-adevar, explicatia nu a fost foarte clara. Cred ca era suficient sa scrie - o lingurita cu praf de copt. Dar, pana la urma, este bine c-am inteles reteta.

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Cafea cu praf de copt? N-am auzit de produsul asta pana acum. Poate vrei sa fii mai explicit Petitchef! Si trebuie neaparat sa am tava de copt patrata cu latura de 24cm? Hai, ma lasi ? Prea te crezi buricul pamantului.

abuz

bodea iuliana

Exceptional!

abuz