Petitchef

Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata

Desert
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
625 g frisca lichida;

60 g zahar brun;

12-13 g gelatina fin maruntita;

2 lingurite de ness dizolvate in 4 linguri de apa rece;

esenta de vanilie.


Pentru servire, se scot din forme si se glaseaza in sirop de ciocolata:

75 g ciocolata amaruie;

200 ml smantana dulce.

Se amesteca pe foc mic pana cand se topeste - ciocolata si se obtine o glazura fluida si lucioasa.

Preparare

  • Se hidrateaza gelatina pentru cel putin 10 minute in cafeaua rece. Frisca, zaharul brun si esenta de vanilie se incalzesc pe foc mic. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  • Atunci cand temperatura compozitiei scade putin sub 60 grade Celsius se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine, pana cand se topeste. Se strecoara frisca.
  • Si se toarna in forme unse in prealabil cu ulei vegetal. Nu a forme speciale, asa ca am folosit cinci cesti de cafea pe care le-am uns cu ulei de cocos.
  • Dupa ce se racoreste bine, se baga cestile in frigider, unde stau cateva ore bune, pana cand gelatina incheaga panna cotta.

Poze

Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata, poza 1Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata, poza 2


Comentarii:

marcelina, 05/05/2019

Este super! Multumesc, de sfaturi, al meu a fiert mult si mi se pare mai grozav al dv. Voi face chiar azi.

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Cred ca o voi incerca in week-end

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Panna cotta cu caise
Panna cotta cu caise
5 porții
8h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Cum sa faceti ganache de ciocolata?
Cum sa faceti ganache de ciocolata?
7 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panna cotta cu ciocolata
Panna cotta cu ciocolata
4 porții
2h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Panna cotta cu sos de fructe de padure
Panna cotta cu sos de fructe de padure
4 porții
4h15m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaPanna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de deliciosPanna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de deliciosCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: