Petitchef

Semifreddo cu mascarpone si cafea

**

Desert
8 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri. Tot in galbenusuri adaugam si mascarpone pana se omogenizeaza bine.
    Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot.
    Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza.
    Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus.
    Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic.
    Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici.
    Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci.
    Va arat cateva poze cu cea in forma mica deocamdata.


Poze

Semifreddo cu mascarpone si cafea
Semifreddo cu mascarpone si cafea - poza 2
Semifreddo cu mascarpone si cafea - poza 3
Semifreddo cu mascarpone si cafea - poza 4
Semifreddo cu mascarpone si cafea - poza 5
Semifreddo cu mascarpone si cafea - poza 6

Întrebări:




Comentarii (23):

dana_m2020_1, 18/02/2021

Mascarpone se pune in galbenusuri dupa ce le freci cu zahar de aceea nu mai apare. Reteta e delicioasa si fffff simpla. Eu in loc de cafea pun gem de capsuni si banuti de ciocolata alba dar si bucati de capsuni si iese minunat a. Cand nu o fac pt copii adaug Baileys in loc de cafea sau Limoncello.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/08/2015

Excelenta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2013

Cred ca este un deliciu?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria, 12/09/2017

Nimic nu trbuie facut cu OUA CRUDE, este o mare greseala care se face in bucatarie.

(0) (0) Abuz
17/11/2016

Buna ,am facut-o odata ,dar dupa alta reteta

(0) (0) Abuz
23/06/2016

Am citit mai multe retete si nu am văzut sa specifice nicăieri cand si cum pui mascarpone.Se spune doar de albușuri si gălbenușuri,frișca si ciocolata.

(0) (0) Abuz
24/06/2015

O incerc acum

(0) (0) Abuz
16/06/2015

Voi incerca sa o fac

(0) (0) Abuz
15/06/2015

Arata superb, este gustoasa si se prepara rapid.... am incercat-o:-)

(0) (0) Abuz
15/06/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cafea dalgona
Cafea dalgona
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Dulciuri cu cafea Dulciuri cu cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează