Petitchef

Semifreddo cu mascarpone si cafea

Desert
8 porții
20 min
Foarte ușor
**

Ingrediente

Numarul de porții: 8

500ml frisca lichida

2 oua

1 plic cafea solubila

1 cup zahar (100-150g)

ciocolata cu lapte

Preparare

  • Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri. Tot in galbenusuri adaugam si mascarpone pana se omogenizeaza bine.
    Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot.
    Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza.
    Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus.
    Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic.
    Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici.
    Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci.
    Va arat cateva poze cu cea in forma mica deocamdata.

Poze

Semifreddo cu mascarpone si cafea, poza 1Semifreddo cu mascarpone si cafea, poza 2Semifreddo cu mascarpone si cafea, poza 3Semifreddo cu mascarpone si cafea, poza 4Semifreddo cu mascarpone si cafea, poza 5Semifreddo cu mascarpone si cafea, poza 6


Comentarii (22):

12/08/2015

Excelenta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2013

Cred ca este un deliciu?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria, 12/09/2017

Nimic nu trbuie facut cu OUA CRUDE, este o mare greseala care se face in bucatarie.

(0) (0) Abuz
17/11/2016

Buna ,am facut-o odata ,dar dupa alta reteta

(0) (0) Abuz
23/06/2016

Am citit mai multe retete si nu am văzut sa specifice nicăieri cand si cum pui mascarpone.Se spune doar de albușuri si gălbenușuri,frișca si ciocolata.

(0) (0) Abuz
24/06/2015

O incerc acum

(0) (0) Abuz
16/06/2015

Voi incerca sa o fac

(0) (0) Abuz
15/06/2015

Arata superb, este gustoasa si se prepara rapid.... am incercat-o:-)

(0) (0) Abuz
15/06/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 15/06/2015

Bravo!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Tort de cafea cu bezea si crema italiana
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Trufe cu mascarpone / trufas con mascarpone
Trufe cu mascarpone / trufas con mascarpone
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu caise si cafea
Tort tiramisu cu caise si cafea
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec mascarpone
Chec mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
8 porții
45 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaDulciuri cu cafeaDulciuri cu cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: