Petitchef

Chec alb

Desert
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 albusuri,

1 lingurita zeama lamaie,

1 pahar cu zahar pudra,

1 pahar cu faina,

o lingurita praf de copt,

1 pahar stafide,

esenta vanilie.

Preparare

  • Se bat albusele cu mixerul, la care adaugam un varf cu sare si o lingurita de zeama de lamaie.
  • Adaugam si zaharul, putin cate putin, batand in continuarare pana s-a umflat frumos, dam mixerul la o parte si adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Amestecam usor cu o lingura. Adaugam si stafidele cu esenta de vanilie. Compozitia o punem intr-o tava de cozonac sau in 2 forme de chec. Forma sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Se da la cuptor la 180 grade pentru 40- 50 minute. Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Carnati cu vin alb




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu albusuri
Chec cu albusuri
4 porții
43 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec din albusuri
Chec din albusuri
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec si briose din albus
Chec si briose din albus
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chec mascarpone
Chec mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - Petitchef
Chec cu lamaie si mac - Petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu ton
Chec aperitiv cu ton
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Pastarnacul sau morcovul albPastarnacul sau morcovul alb

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: