Petitchef

Pasca moldoveneasca

Aperitiv
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
8 Oua

1 Lamaie (coaja)

1 Pumn de stafide

1 lingurita rasa de sare

250 g. Zahar

Preparare

  • Branza se da prin sita. Se adauga sarea, zaharul, ouale batute spuma, stafidele, coaja de lamaie si aproximativ 2 linguri cu varf de faina.Se amesteca totul.Se ia (se fura) din aluatul de cozonac o mana de aluat.Aluatul se intinde foooarte subtire pe planseta.
  • Cratita se unge cu untura (ideal osanza) si se tapeteaza cratita cu foaia de aluat.Se toarna branza (compozitia) de mai sus in cratita peste aluat.Se bate un ou (intreg) spuma si se unge cu el pe deasupra compozitia.
  • Se da foc la cuptor si se coace la foc foarte mic cam o ora si jumatate.Se incearca cu o scobitoare.Cand nu se mai prinde compozitia de scobitoare si deasupra s-a rumenit, este copt.Se lasa in cratita pana se raceste complet.

Întrebări:




Comentarii:

Keron, 30/09/2017

?!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasca cu smantana
Pasca cu smantana
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pasca traditionala
Pasca traditionala
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pasca fara aluat (reteta video)
Pasca fara aluat (reteta video)
8 porții
1h25m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Unt cu patrunjel
Unt cu patrunjel
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux cu lamaie
Moelleux cu lamaie
6 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Zucchini cu lamaie si feta
Zucchini cu lamaie si feta
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christicPasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaRetete de pascaRetete de pasca

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.