Petitchef

Chec cu cirese negre

Desert
8 porții
20 min
45 min
Foarte ușor
Pe caldurile astea merg desertrile rapide , cu fructe, ca doar sunt din belsug!
In loc de cirese amare (negre) se pot folosi afine!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

2 checuri (forme mai mari):

8 oua

400 gr zahar


350 gr faina

180 ml ulei

1 praf de copt

1 praf de sare

300 gr cirese amare fara samburi

1 lingura de faina pentru cirese

Preparare

  • Etapa 1 - Chec cu cirese negre
    Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat.

    Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie.

    Turnam aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul.

    Cernem faina intr-un bol impreuna cu praful de copt si o adaugam in 3 transe amestecului de mai sus, amestecand usor cu o paleta sau cu telul cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

    Preincalzim cuptorul la 180ºC si tapetam 2 tavi de cozonac (din acelea mai late dar nu foarte mari) cu hartie de copt.
    Se scot samburii la cirese apoi se lasa ciresele la scurs intr-o sita.
  • Turnam jumatate de compozitie in fiecare forma, apoi punem ciresele date prin faina deasupra.

    Se coace pana cand trece testul scobitorii.

    Este deosebit de parfumat si delicios!

    Pofta buna!

Poze

Chec cu cirese negre, poza 1Chec cu cirese negre, poza 2Chec cu cirese negre, poza 3



Comentarii:

11/09/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
15/08/2014

Sunt delicioase retetele

(0) (0) Abuz
15/08/2014

......si bun si prezentabil!.....

(0) (0) Abuz
31/05/2014

Super

(0) (0) Abuz
29/05/2014

Ok

(0) (0) Abuz
22/07/2013

B una, sunt retete, mult mai bune si ieftine, sunt prea multe oua, in rest sunt bune la gust.La revedere.

(1) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Sunt 8 oua pentru ca vor iesi 2 checuri mari, in tavi de cozonac!

22/07/2013

Probabil ca fructele se pun pe deasupra si ele intra in aluat. Se poate face cu toate fructele de sezon:visine, caise, prune, zmeura

(0) (0) Abuz
22/07/2013

F. buna

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Nu se precizeaza cand se adauga fructele! oricum, trebuie stiut ,dupa scoaterea samburilor, ciresele sau visinele se pun la scurs, pentru ca altfel aluatul nu va creste. oricum, pe caldurile acestea nu prea merg produsele coapte in cuptor!

(0) (1) Abuz
22/07/2013

Pare destul de interesanta voi incerca si eu reteta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ness
Chec cu ness
2 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu mac
Chec cu mac
8 porții
1h35m
Foarte ușor
Rețetă Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
6 porții
50 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec mascarpone
Chec mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - Petitchef
Chec cu lamaie si mac - Petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Secretele Coacazelor NegreSecretele Coacazelor Negre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: