Petitchef

Compot de dovleac

Desert
6 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6 porții
- 3 cani de dovleac taiat cubulete-atentie se taie foarte greu

- 2 cani de zahar

- 4 cani de apa

- 1 esenta de vanilie

- 2 lingurite de scortisoara

- 1/2 lingurita cuisoare

Preparare

Etapa 1

Fierbeti apa, zaharul si mirodeniile pana se topeste zaharul.

Etapa 2

Adaugati si dovleacul. Fierbeti la foc mediu.

Etapa 3

Cand dovleacul este fiert scoateti-l pentru a nu se sfarama si mai fierbeti compotul ramas pana se reduce la jumatate.

Etapa 4

Cand ati terminat de fiert siropul adaugati inapoi si dovleacul si serviti in cupe de sticla, dupa ce ati racit compotul la frigider.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: