Petitchef

Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se pun bucatile intr-o oala.
  • Se amesteca putina apa cu zahar si se toarna peste bucatile de dovleac.
  • Se acopera oala cu capacul si se da la foc mic.
  • Cand s-a redus apa ,se mai face un sirop cu zahar si se toarna deasupra.
  • Si tot asa pana cand dovleacul e facut.
  • Cateodata il las sa se arda putin pe fund si are un gust caramelizat.

Rețete inrudite

YouTube



Poze

Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac, poza 1
Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac copt cu sferturi de ceapa
Dovleac copt cu sferturi de ceapa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac turcesc cu lapte
Dovleac turcesc cu lapte
6 porții
15 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.