Petitchef

Compot de pere

Aperitiv
8 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1kg. de pere nu prea coapte

800 ml. de apa

200 g. de zahar si cuisoare

Preparare

  • Borcanele se spala bine, dupa care se introduc la cuptor pentru sterilizare.
    Perele se spala, se cuarata de coaja, de seminte si se taie in patru.
  • Se pune la fiert zaharul si apa, se adauga perele si cuisoarele si se fierb la foc incet pana se inmoaie.
    Se aseaza perele in borcane, dupa care se toarne siropul peste fructe.
  • Se infileteaza borcanele si se aseaza intr-un cos, inveletite cu o patura pana a doaua zi, dupa care se aseaza pe raft.

Poze

COMPOT DE PERE, poza 1
COMPOT DE PERE, poza 2
COMPOT DE PERE, poza 3
COMPOT DE PERE, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de pere
Compot de pere
8 porții
48h20m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Compot din boabe de struguri
Compot din boabe de struguri
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot de rubarba în sirop de capsuni
Compot de rubarba în sirop de capsuni
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.