Compot de prune
Ingrediente
8
Rețete inrudite
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Preparare
Preparare5 min
Gătire10 min
- Borcanele se spala bine, dupa care se introduc la cuptor pentru sterilizare.Prunele se spala si se curata de codita.Intr-o oala se pune la fiert zaharul, apa si cuisoarele.
- Cand incepe siropul sa clocoteasca, se adauga prunele, si se amesteca cu o lingura de lemn. Se tin 2- 3 minute dupa care se scot din apa.Se lasa sa mai fiarba siropul 10 minute.
- Se aseaza prunele nepresate in borcane, lasand un spatiu liber pana la gura borcanelor.Se i-a siropul de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, dupa care se toarna in borcane peste prune.
- Se infileteaza borcanele si se aseaza intr-un cos, inveletite cu o patura pana a doaua zi, dupa care se aseaza pe raft.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
22/08/2013
Forte buna!!Si m-am si distrat cu mama :D!! Pe cuvantul meu,a iesit chiar buna!!
am gătit această rețetă