Cornulete choco-coco
Ingrediente
4
Starter:
Aluat:
Sirop:
Rețete inrudite
Choco flan, combinația perfectă între un tort moale de ciocolată și un flan cu caramel
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
- Starter: Punem laptele (al meu era putin caldut) intr-o cana gradata. Amestecam zaharul cu drojdia uscata si frecampana se activeaza drojdia (o sa se topeasca). Adaugam in lapte, acoperim si pastram intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
- Aluat: Mixam cele 3 oua. Adaugam putin cate putin uleiul (ca la maioneza). Adaugam starterul si punem compozitia intr-o cana gradata . Impartim in jumatate.
- In prima jumatate punem cele 4 linguri de cacao si faina cat cuprinde , astfel incat sa obtinem un aluat nu foarte lipicios. Mie mi-a intrat cam 350- 400 gr.
- In cealalta jumatate, punem nuca de cocos si din nou faina cat cuprinde. Aici o sa intre ceva mai putina, fiindca mai e si nuca de cocos.Cantarim fiecare aluat si il impartim in cate 4 bile egale.
- Luam o bila alba si una neagra si le intindem cat de rotund putem precum puteti observa, nu a fost cazul la mine . Trebuie sa fie groase de aprox 4 mm. Partea alba o punem peste cea neagra si mai apasam usor cu sucitorul ca sa lipeasca una de cealalta. taiat marginile, sa iasa cat de cat rotund. Impartim cercul in 12 triunghiuri.
- Luam un triunghi si il mai intindem putin cu sucitorul, astfel incat sa aiba o grosime de 3-4 mm. Putem umple cu ciocolata, si apoi rulam.
- Siropul: fierbem apa cu zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa putin. Lasam la racit. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem cornuletele si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aprox. 15 min. Le scoatem si le dam prin sirop cat sunt inca fierbinti.