Petitchef

Cornulete fragede cu rahat sau gem

Va recomand aceasta reteta de cornulete cu mana pe inima, sunt atat de fragede ca se topesc in gura, cu conditia ca untura sa fie de foarte buna calitate, fara miros si foarte bine purificata. Daca nu avem untura, le putem face si cu unt foarte gras (de minim 70% grasime).
M-am inspirat de la Dianu Andreea care are un blog foarte frumos si plin de bunatati! Multumesc Andreea!

Desert
8 porții
25 min
25 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat).
    Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Untura va ajunge la temperatura mainii si va fi usor de framantat. Nu trebuie sa o dam la rece!
  • Rupem un sfert din coca, facem o bila si o intindem pe blatul pudrat cu faina.
    Taiem cercul in 2 apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3 (in functie de cat de mici vreti cornuletele).
    Taiem rahatul cubulete si punem cate o bucatica de rahat pe marginea exterioara a razelor si apoi rulam.
  • Setam cuptorul la 375ºF (180ºC) .
    Plasam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem aprox. 30 de minute, pana se rumenesc usor (depinde de cuptorul fiecaruia, poate dura mai putin!)
  • Cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca.
  • Corn.

    Pentru cornuletele cu gem, ca sa ne fie mai usor, intindem o foaie dreptunghiulara si intindem un strat de gem amestecat cu nuca daca vrem, apoi rulam coca ca o rulada. (nu de foarte multe ori, o data-de 2 ori). Coacem rulada ca atare apoi cand este gata o taiem bucatele, dar numai cand s-a racit putin pentru ca gemul este moale!


Poze

Cornulete fragede cu rahat sau gem
Cornulete fragede cu rahat sau gem - poza 2
Cornulete fragede cu rahat sau gem - poza 3
Cornulete fragede cu rahat sau gem - poza 4
Cornulete fragede cu rahat sau gem - poza 5
Cornulete fragede cu rahat sau gem - poza 6
Cornulete fragede cu rahat sau gem - poza 7

Întrebări:




Comentarii (121):

Diana, 16/11/2022

Am probat rețeta si a ieșit super, cornulețele au ieșit fragede si delicioase !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2022

Eu le am facut, foarte simpla reteta si au iesit foarte fragede. Multumim de reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Andreea, 15/12/2021

Cele mai fragede cornuleţe și foarte ușor de făcut! Nota 10!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Catalina, 21/12/2020

Foarte bune și fragede

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
corinapirvu79, 26/02/2020

Excelenta rețetă!
Am făcut și cu untura și cu unt, sunt perfecte.
Mulțumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Corina, 21/09/2019

Cea mai buna reteta de cornulete din cate am incercat, chiar se topesc in gura!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2018

Sunt excelente!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cristina, 08/11/2017

Acum încerc rețeta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Remuus, 07/09/2017

Cele mai gustoase.....Le fac tot timpul cand am pofta de ceva dulce ..Mai ales de sarbatori...

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Mona, 03/08/2017

Ador reteta asta! Usor de preparat si delicioasă de mâncat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 13

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise
8 porții
3 h 45 m
Ușor

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează