Petitchef

Cornulete fragede cu rahat sau gem

Desert
8 porții
25 min
25 min
Ușor
Va recomand aceasta reteta de cornulete cu mana pe inima, sunt atat de fragede ca se topesc in gura, cu conditia ca untura sa fie de foarte buna calitate, fara miros si foarte bine purificata. Daca nu avem untura, le putem face si cu unt foarte gras (de minim 70% grasime).
M-am inspirat de la Dianu Andreea care are un blog foarte frumos si plin de bunatati! Multumesc Andreea!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 gr faina alba

220 gr untura (de buna calitate, pt. prajituri)

1 praf de copt

12 linguri apa

2 linguri otet

1 plic zahar vanilat

un praf sare

Preparare

  • Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat).
    Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Untura va ajunge la temperatura mainii si va fi usor de framantat. Nu trebuie sa o dam la rece!
  • Rupem un sfert din coca, facem o bila si o intindem pe blatul pudrat cu faina.
    Taiem cercul in 2 apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3 (in functie de cat de mici vreti cornuletele).
    Taiem rahatul cubulete si punem cate o bucatica de rahat pe marginea exterioara a razelor si apoi rulam.
  • Setam cuptorul la 375ºF (180ºC) .
    Plasam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem aprox. 30 de minute, pana se rumenesc usor (depinde de cuptorul fiecaruia, poate dura mai putin!)
  • Cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca.
  • Corn.

    Pentru cornuletele cu gem, ca sa ne fie mai usor, intindem o foaie dreptunghiulara si intindem un strat de gem amestecat cu nuca daca vrem, apoi rulam coca ca o rulada. (nu de foarte multe ori, o data-de 2 ori). Coacem rulada ca atare apoi cand este gata o taiem bucatele, dar numai cand s-a racit putin pentru ca gemul este moale!

Poze

Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 1
Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 2
Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 3
Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 4
Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 5
Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 6
Cornulete fragede cu rahat sau gem, poza 7

Întrebări:




Comentarii (117):

corinapirvu79, 26/02/2020

Excelenta rețetă!
Am făcut și cu untura și cu unt, sunt perfecte.
Mulțumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Corina, 21/09/2019

Cea mai buna reteta de cornulete din cate am incercat, chiar se topesc in gura!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2018

Sunt excelente!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cristina, 08/11/2017

Acum încerc rețeta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Remuus, 07/09/2017

Cele mai gustoase.....Le fac tot timpul cand am pofta de ceva dulce ..Mai ales de sarbatori...

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Mona, 03/08/2017

Ador reteta asta! Usor de preparat si delicioasă de mâncat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/01/2017

F.buna reteta. Rapida, necostisitoare si delicioasă.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2016

Excelente!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/01/2016

Foarte Buneeeeeeee

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/09/2015

Aceasta este reteta mea preferata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete fragede cu rahat
Cornulete fragede cu rahat
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cornulete fragede
Cornulete fragede
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cornulete fragede cu nuca(rahat)
Cornulete fragede cu nuca(rahat)
1 porții
1h45m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.