Petitchef

Cornulete fragede (cu untura) a la Diana

Ingredientele necesare pentru 60 de cornulete delicioase

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un castron se freaca bine untura, apa si praful de copt stins cu otet, pana cand compozitia va arata ca o maioneza.
  • Adaugam faina si framantam cu mana pana cand aluatul e omogen si nu se mai lipeste de maini.
  • Impartim aluatul in 4 bucati si fiecare bucata o vom intinde intr-o foaie dreptunghiulara subtirica. Pentru usurarea muncii, pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina si pe ea intindeti aluatul.
  • Pe latura mica, la 2 cm de margine intindem gemul folosindu-ne de o lingurita, intr-o banda lata de vreo 2 cm. Rulam aluatul peste gem si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascutit taiem foaia de aluat chiar pe langa zona de suprapunere. Ruloul astfel obtinut il taiem bucatele de aproximativ 2-3 cm.
  • Repetam procedeul pana terminam dreptunghiul. Procedam la fel si cu celelelate 3 bucati de aluat. Cornuletele obtinute le asezam in tava captusita cu hartie de copt si le coacem in cuptorul fierbinte, pe raftul cel mai de sus, timp de 30 de minute, la foc mediu.
  • Nu trebuie sa se rumeneasca! Daca la fund au prins o culoare galbuie, inseamna ca sunt gata. Cand sunt gata, fierbinti le tavalim prin zahar pudra aromatizat cu zahar vanilat.
  • Diana spunea urmatorul lucru : " A ales aceasta metoda de formare a cornuletelor pentru a obtine procentaj optim de aluat si umplutura; prin formarea dupa metoda clasica , vom obtine cornulete cu mai mult aluat si prea putina umplutura dupa gustul meu."


Poze

Cornulete fragede (cu untura) a la Diana
Cornulete fragede (cu untura) a la Diana - poza 2
Cornulete fragede (cu untura) a la Diana - poza 3

Întrebări:

Din lista ingredientelor, lipseste faina si untura.. cat din fiecare? DAI RETETA PE JUMATATE...??

Răspuns:

Buna ziua. Rețeta a fost preluată de petitchef de pe blogul meu și nu a fost preluată corect. Nu îmi asum responsabilitatea pentru conținutul preluat de ei. Pentru rețeta completă, precum și pentru poze pas cu pas va rog să-mi vizitați blogul. Vă doresc o zi minunată :)

Am rugamintea sa-mi trimiti un link cu pagina(blogul ) tau. Multumesc!

Răspuns:

Https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2011/04/cornulete-fragede-cu-untura-la-diana.html




Comentarii (21):

nita teri, 10/02/2017

Cata faina si cata untura ??? sau mergem pe ghicite ??? de ce nu dati reteta intreaga sau va bateti joc de noi ??? poate sunt incepatoare si nu stiu cat se pune !!! Asa mai bine nu mai dati retete ...

(1) (0) Abuz
Răspuns [email protected]:

Aceasta este o reteta preluata de pe blogul meu si nu a fost preluata corect de petitchef. Reteta completa, precum si poze pas cu pas gasiti aici: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2011/04/cornulete-fragede-cu-untura-la-diana.html

20/02/2015

Oricat de buna ar fi reteta...sa folosesti foaie de ziar care a stat pe jos in tipografie, masina de distributie, chiosc si nu mai zic in cate locuri...lasa de dorit...

(0) (0) Abuz
Răspuns [email protected]:

Pai dumneavoastra nu folositi hartia de ziar si toata lumea o sa va aplaude :)
Serios! Chiar nu aveati altceva de comentat la aceasta reteta?

13/12/2014

In aluat nu se pune zahar?multumesc

(0) (0) Abuz
Răspuns [email protected]:

Nu, in aluat nu se pune zahar. Cornuletele au umplutura dulce si vor fi pudrate cu mult zahar pudra. Chiar nu este nevoie de zahar in aluat :)

18/04/2014

Arata foarte bine cred ca sunt foarte gustoase

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Suuuper !!

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Super buneee

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Acum ma pun sa fac si eu mersi de reteta

(0) (0) Abuz
02/05/2013

RETETA FOARTE BUNA

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Minunate!

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Superbe

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Bento vegan
Bento vegan
1 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează