Petitchef

Cornulete fragede (cu untura) a la diana

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
Ingredientele necesare pentru 60 de cornulete delicioase

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 gr untura de porc (cam 4 linguri) sau osinza

460 gr faina alba - recomand Baneasa 000

2 pliculete praf de copt

2 linguri otet

9-10 linguri apa

gem de prune - recomad gemul de prune de la Topoloveni

150 gr zahar pudra vanilat

Preparare

  • Intr-un castron se freaca bine untura, apa si praful de copt stins cu otet, pana cand compozitia va arata ca o maioneza.
  • Adaugam faina si framantam cu mana pana cand aluatul e omogen si nu se mai lipeste de maini.
  • Impartim aluatul in 4 bucati si fiecare bucata o vom intinde intr-o foaie dreptunghiulara subtirica. Pentru usurarea muncii, pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina si pe ea intindeti aluatul.
  • Pe latura mica, la 2 cm de margine intindem gemul folosindu-ne de o lingurita, intr-o banda lata de vreo 2 cm. Rulam aluatul peste gem si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascutit taiem foaia de aluat chiar pe langa zona de suprapunere. Ruloul astfel obtinut il taiem bucatele de aproximativ 2-3 cm.
  • Repetam procedeul pana terminam dreptunghiul. Procedam la fel si cu celelelate 3 bucati de aluat. Cornuletele obtinute le asezam in tava captusita cu hartie de copt si le coacem in cuptorul fierbinte, pe raftul cel mai de sus, timp de 30 de minute, la foc mediu.
  • Nu trebuie sa se rumeneasca! Daca la fund au prins o culoare galbuie, inseamna ca sunt gata. Cand sunt gata, fierbinti le tavalim prin zahar pudra aromatizat cu zahar vanilat.
  • Diana spunea urmatorul lucru : " A ales aceasta metoda de formare a cornuletelor pentru a obtine procentaj optim de aluat si umplutura; prin formarea dupa metoda clasica , vom obtine cornulete cu mai mult aluat si prea putina umplutura dupa gustul meu."

Poze

Cornulete fragede (cu untura) a la Diana, poza 1Cornulete fragede (cu untura) a la Diana, poza 2Cornulete fragede (cu untura) a la Diana, poza 3

Întrebări:

Din lista ingredientelor, lipseste faina si untura.. cat din fiecare? DAI RETETA PE JUMATATE...??

Răspuns:

Buna ziua. Rețeta a fost preluată de petitchef de pe blogul meu și nu a fost preluată corect. Nu îmi asum responsabilitatea pentru conținutul preluat de ei. Pentru rețeta completă, precum și pentru poze pas cu pas va rog să-mi vizitați blogul. Vă doresc o zi minunată :)

Am rugamintea sa-mi trimiti un link cu pagina(blogul ) tau. Multumesc!

Răspuns:

Https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2011/04/cornulete-fragede-cu-untura-la-diana.html




Comentarii (21):

nita teri, 10/02/2017

Cata faina si cata untura ??? sau mergem pe ghicite ??? de ce nu dati reteta intreaga sau va bateti joc de noi ??? poate sunt incepatoare si nu stiu cat se pune !!! Asa mai bine nu mai dati retete ...

(1) (0) Abuz
Răspuns teocris78@gmail.com:

Aceasta este o reteta preluata de pe blogul meu si nu a fost preluata corect de petitchef. Reteta completa, precum si poze pas cu pas gasiti aici: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2011/04/cornulete-fragede-cu-untura-la-diana.html

20/02/2015

Oricat de buna ar fi reteta...sa folosesti foaie de ziar care a stat pe jos in tipografie, masina de distributie, chiosc si nu mai zic in cate locuri...lasa de dorit...

(0) (0) Abuz
Răspuns teocris78@gmail.com:

Pai dumneavoastra nu folositi hartia de ziar si toata lumea o sa va aplaude :)
Serios! Chiar nu aveati altceva de comentat la aceasta reteta?

13/12/2014

In aluat nu se pune zahar?multumesc

(0) (0) Abuz
Răspuns teocris78@gmail.com:

Nu, in aluat nu se pune zahar. Cornuletele au umplutura dulce si vor fi pudrate cu mult zahar pudra. Chiar nu este nevoie de zahar in aluat :)

18/04/2014

Arata foarte bine cred ca sunt foarte gustoase

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Suuuper !!

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Super buneee

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Acum ma pun sa fac si eu mersi de reteta

(0) (0) Abuz
02/05/2013

RETETA FOARTE BUNA

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Minunate!

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Superbe

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete fragede
Cornulete fragede
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cornulete fragede (cu untura) a la lia
Cornulete fragede (cu untura) a la lia
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cornulete fragede cu rahat sau gem
Cornulete fragede cu rahat sau gem
8 porții
50 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Pulled pork
Pulled pork
7 porții
6h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Toast cu avocado si ou posat - Avocado Toast
Toast cu avocado si ou posat - Avocado Toast
1 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: