Petitchef

Crema de castane cu gelatina

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Un borcan de 400 g piure de castane,

1/2 kg frisca,

3 albusuri,

150 g zahar tos,

30 ml rom,

9?10 foi sau 27-30 g granule de gelatina,

200 ml lapte,

un plic cu zahar vanilat.

Preparare

  • Intr-un cazanel de 2- 3 1, gelatina se înmoaie în laptele rece, cea o ora, pîna cînd îl absoarbe complet. Frisca rece de la congelator se bate spuma si, apoi, se introduce în frigider neîndulcitâ, deoarece piureul de castane este dulce. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc din nou, ca o zapada si se lasa la o parte, în bucatarie.
  • Cazanelul cu gelatina se asaza pe un vas cu apa fierbinte; se amesteca 2?3 minute, ipîna cînd gelatina se topeste bine, apoi se ia la o parte si se adauga, imediat, piureul de castane cu care se amesteca, ca sa se omogenizeze. Cînd piureul a ajuns la temperatura degetului , se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu telul, usor, prin rasturnare, de 6-7 ori.
  • Deasupra se pune toata frisca rece de la frigider si se .amesteca cu telul în continuare, prin rasturnare, de 7-8 ori, pîna la fundul cazanelului, ca sa se omogenizeze compozitia cu gelatina.
R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema de portocale la pahar
Crema de portocale la pahar
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema de zahar ars /creme brulee
Crema de zahar ars /creme brulee
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de reteteGelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aromaGelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: