Petitchef

CREMES A LA CLUJ

Desert
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam.
  • Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar, dupa care punem si laptele cu amidonul.
  • Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma punem cate o lingura de albus si amestecam.
  • Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca.
  • Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.


Poze

CREMES A LA CLUJ
CREMES A LA CLUJ - poza 2
CREMES A LA CLUJ - poza 3
CREMES A LA CLUJ - poza 4
CREMES A LA CLUJ - poza 5
CREMES A LA CLUJ - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Mihaela Weisthal, 02/03/2014

Am citit multe retete si chiar am incercat cateva. Am incercat si pe aceasta , dar in loc de 3 oua, am pus 6 si mi-a iesit o bunatate. Multumesc pentru detaliile de preparere. Sunt foarte importante pentru incepatori...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Maria, 06/09/2023

Excelenta,gustoasa

(0) (0) Abuz
mihai_p2022_1, 05/09/2023

Foarte bun !

(0) (0) Abuz
felicia, 23/09/2018

Buna

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Este ok!

(0) (0) Abuz
24/11/2012

Foarte bun...:d

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează