Petitchef

Cremes a la cluj

Desert
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
3 oua

250 g zahar

125 g amidon

1 l lapte

250 ml frisca lichida

4 pliculete zahar vanilat

zahar pudra pentru ornat la final

foi de cremes

Preparare

  • Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam.
  • Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar, dupa care punem si laptele cu amidonul.
  • Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma punem cate o lingura de albus si amestecam.
  • Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca.
  • Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.

Poze

CREMES A LA CLUJ, poza 1CREMES A LA CLUJ, poza 2CREMES A LA CLUJ, poza 3CREMES A LA CLUJ, poza 4CREMES A LA CLUJ, poza 5CREMES A LA CLUJ, poza 6



Comentarii:

Mihaela Weisthal, 02/03/2014

Am citit multe retete si chiar am incercat cateva. Am incercat si pe aceasta , dar in loc de 3 oua, am pus 6 si mi-a iesit o bunatate. Multumesc pentru detaliile de preparere. Sunt foarte importante pentru incepatori...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
felicia, 23/09/2018

Buna

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Este ok!

(0) (0) Abuz
24/11/2012

Foarte bun...:d

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: