Petitchef

Croissant cu unt

Desert
4 porții
30 min
30 min
Ușor
776 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.47 (0.62€/porție)

Preparare

  • Drojdia se dizolva in laptele rece, se adauga untul topit, sarea si zaharul. Se amesteca cu aproape toata faina (se lasa putin pentru pus pe planseta) si se framinta aluatul. Se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se pune la rece, sa creasca, aproximativ 3 ore. Se taie untul cit este rece, in felii subtiri, si se lasa pina la temperatura camerei. Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framinta din nou. Se intinde aluatul pe planseta cu faina, sub forma de dreptunghi. Se pune untul sau margarina taiata pe jumatate din aluat, dar nu pina la margine. Se indoaie marginile aluatului peste margarina dupa care se aduce a doua jumatate de aluat peste partea cu margarina. Se string putin marginile si se invirte aluatul 45 grade. Se intinde aluatul din nou pina cind are grosimea de 1 cm. Se da faina de pe aluat la o parte si se impatureste aluatul in trei parti. Aluatul se intoarce 45 grade si se continua cu intinsul aluatului si impaturitul inca de doua ori. Aluatul se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se lasa in frigider sa se odihneasca, 10-15 minute. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi, aproximativ 30 X 50 cm. Aluatul se imparte in doua pe lungime si se taie 9 triunghiuri din fiecare parte. Se ruleaza triunghiurile incepind cu baza, iar virful sa ajunga sub croissant. Se acopera cornurile cu un prosop si se lasa la crescut, aproximativ 1 ora. Se ung cu ou batut putin si se coc aproximativ 10 minute pana se rumenesc.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 775Kcal
  • Carbo: 89.3g
  • Grăsimi: 38.4g
  • Grăsimi sat.: 25g
  • Proteine: 15g
  • Fibre: 4.2g
  • Zahăr: 16.6g
  • ProPoints: 21
  • SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (228g)


Întrebări:




Comentarii:

ciornei_c2015, 30/09/2015

Daca faci umplutura cu ciocolata este un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/09/2015

Rețeta e doar tradusă, nu gătită. Dacă pui sare drojdia nu crește, și asta e cea mai mică dintre greșeli. Chestia cu aluatul la 45 de grade......

(0) (0) Abuz
30/09/2015

M-AI CONVINS...........MĂ DUC ȘI-MI IAU GATA FĂCUTE !!! :))))))))))))))))))))))

(1) (0) Abuz
21/03/2014

Doamne ce bine arata!

(0) (0) Abuz
18/01/2013

Mmm...gustos

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 19/01/2010

Ma apuc de treaba acuma ....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Unt versus Margarina Unt versus Margarina Tu stii ce fel de unt consumi? Tu stii ce fel de unt consumi?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează