Petitchef

Piure de cartofi cu unt si ricotta

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6-7 cartofi medii

250 gr ricotta

100 gr unt

4 linguri mari de smantana

sare si piper

Preparare

  • Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
  • Se pun la fiert in apa cu ceva sare. Dupa fierbere se amesteca toate ingredientele cu un instrument special de piure pentru a evita omogenizarea completa, asa cum se intampla cand facem piure cu mixer-ul. Raman bucati de cartofi care sunt extraordinari.



Comentarii:

10/05/2018

Tuti mama ta de cosmopolita! In loc de ricotta nu puteai folosi urda? De cand mergeti la cules de capsuni prin vestul Europei, ati uitat si romaneste, curvele dracului!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Piure de cartofi cu masline si varza creata
Piure de cartofi cu masline si varza creata
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Piure de cartofi aromati in sos rosu
Piure de cartofi aromati in sos rosu
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Piure de cartofi
Piure de cartofi
5 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Unt versus MargarinaUnt versus MargarinaRicotta - urda italianaRicotta - urda italianaTu stii ce fel de unt consumi?Tu stii ce fel de unt consumi?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: