Petitchef

"non plus ultra"

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300 g faina

200 g unt sau margarina

3 galbenuse

3 linguri zahar pudra

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de la o jumatate de lamaie


Bezea:

3 albusuri

180 g zahar pudra

1lingurita zeama de lamie

Preparare

  • Pentru unit fursecurile, gem de caise:
    Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.
  • Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.
  • Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot. Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.
  • Se lipesc cate doua cu gem de caise. A facut cateva si cu gem de capsuni.

Poze

Non plus ultra, poza 1
Non plus ultra, poza 2
Non plus ultra, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

24/04/2014

Foarte gustoase

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Foarte bune, imi amintesc de copilarie.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Falafel si tabouleh
Falafel si tabouleh
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clatite cu drojdie si caramel de portocale
Clatite cu drojdie si caramel de portocale
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bougatsa - placinta cu vanilie
Bougatsa - placinta cu vanilie
6 porții
30h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gelato de lamaie-un desert revigorant
Gelato de lamaie-un desert revigorant
6 porții
3 ore
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.