Petitchef

"non plus ultra"

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300 g faina

200 g unt sau margarina

3 galbenuse

3 linguri zahar pudra

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de la o jumatate de lamaie


Bezea:

3 albusuri

180 g zahar pudra

1lingurita zeama de lamie

Preparare

  • Pentru unit fursecurile, gem de caise:
    Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.
  • Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.
  • Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot. Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.
  • Se lipesc cate doua cu gem de caise. A facut cateva si cu gem de capsuni.

Poze

Non plus ultra, poza 1Non plus ultra, poza 2Non plus ultra, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

24/04/2014

Foarte gustoase

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Foarte bune, imi amintesc de copilarie.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bradut cu tapenade
Bradut cu tapenade
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata bulgareasca
Salata bulgareasca
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura kati
Prajitura kati
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Granita de pepene rosu (reteta video)
Granita de pepene rosu (reteta video)
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: