Petitchef

Gelato de lamaie-un desert revigorant

Desert
6 porții
3 ore
Foarte ușor
Un desert racoritor, perfect pentru o zi fierbinte.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 lamai

80 gr zahar

175 ml apa

1 albus

1lingura de zahar pudra

Preparare

  • Etapa 1 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Se taie capacele lamailor si se storc usor pentru a extrage sucul, fara a le deteriora. Scoateti toata pulpa fara a deteriora coaja. Raciti.
  • Etapa 2 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Puneti la fiert zaharul impreuna cu apa. Apoi se adauga sucul de lamaie si se pune la rece timp de 3 ore.
  • Etapa 3 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul pudra.
  • Etapa 4 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Scoateti de la rece siropul preparat anterior si adaugati albusul batut spuma. Amestecati usor incorporand cu grija.
  • Etapa 5 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Puneti in congelator 30 de minute, apoi scoateti si amestecati usor. Nu va faceti griji in cazul în care lichidul este in partea de jos; se va amesteca in cele din urma. Repetati de 1-2 ori aceasta operatiune.
  • Etapa 6 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Umpleti lamaile scobite cu acest gelato. Din acest amestec o sa ma ramana 3-4 portii. Puteti sa mai umpleti lamai sau il folositi mai tarziu,
  • Etapa 7 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Gata! Savurati!

Video

YouTube

Poze

Gelato de lamaie-un desert revigorant, poza 1Gelato de lamaie-un desert revigorant, poza 2Gelato de lamaie-un desert revigorant, poza 3


Comentarii:

Sstefan, 29/06/2018

Rețeta este simplă și clară. DACĂ o citești, căci dacă nu... Zahărul din rețetă se pune la fiert împreună cu apa, iar zahărul pudră se bate cu albușul. Prin urmare, nu-i niciun mister de ce apar distinct „zahăr” și „zahăr pudră” în cantități diferite. În ce privește termenul „gelato”.., viața noastră întreagă (nu doar viața gastronomică) este de câteva zeci de ani împânzită de neologisme de origine englezează, franceză, italiană etc. Mai mult, milioane d eromâni s-au stabilit deja în străinătate, iar concediile le fac mulți prin Occident. În acest context, nu strică să ne obișnuim și cu lexiconul internațional. Prin urmare, nu va cade nimănui rangul dacă înghețata se va numi (opțional) „gelato”. Poftă bună !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Mariga, 29/06/2018

In video scrie ca se pune O LINGURITA de zahar pudra, iar in reteta scrie O LINGURA de zahar pudra. Deci?

(0) (0) Abuz
20/02/2018

In limba romana se spune inghetata, nu gelato! Asta n-o stie petitchef?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Da, exact ca si cand tu ai spune sfarsit de saptamana si nu weekend. E un cuvant imprumutat si acceptat, dar ce usor e sa aruncam cu cuvinte. God bless you sau sa fii iubit!

21/07/2017

Bataie de joc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
Rețetă Chec cu lamaie si mac - Petitchef
Chec cu lamaie si mac - Petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Brownie cu lamaie
Brownie cu lamaie
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Fursecuri cu lamaie
Fursecuri cu lamaie
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Cocktail racoritor de neuitat: granita de lamaie
Cocktail racoritor de neuitat: granita de lamaie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose cu lamaie
Briose cu lamaie
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Tabouleh - sanatos si revigorant!Tabouleh - sanatos si revigorant!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: