Petitchef

Gelato de lamaie-un desert revigorant

Un desert racoritor, perfect pentru o zi fierbinte.

Desert
6 porții
3 ore
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Preparare

  • Etapa 1 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Se taie capacele lamailor si se storc usor pentru a extrage sucul, fara a le deteriora. Scoateti toata pulpa fara a deteriora coaja. Raciti.
  • Etapa 2 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Puneti la fiert zaharul impreuna cu apa. Apoi se adauga sucul de lamaie si se pune la rece timp de 3 ore.
  • Etapa 3 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul pudra.
  • Etapa 4 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Scoateti de la rece siropul preparat anterior si adaugati albusul batut spuma. Amestecati usor incorporand cu grija.
  • Etapa 5 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Puneti in congelator 30 de minute, apoi scoateti si amestecati usor. Nu va faceti griji in cazul în care lichidul este in partea de jos; se va amesteca in cele din urma. Repetati de 1-2 ori aceasta operatiune.
  • Etapa 6 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Umpleti lamaile scobite cu acest gelato. Din acest amestec o sa ma ramana 3-4 portii. Puteti sa mai umpleti lamai sau il folositi mai tarziu,
  • Etapa 7 - Gelato de lamaie-un desert revigorant
    Gata! Savurati!


Poze

Gelato de lamaie-un desert revigorant
Gelato de lamaie-un desert revigorant - poza 2
Gelato de lamaie-un desert revigorant - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Sstefan, 29/06/2018

Rețeta este simplă și clară. DACĂ o citești, căci dacă nu... Zahărul din rețetă se pune la fiert împreună cu apa, iar zahărul pudră se bate cu albușul. Prin urmare, nu-i niciun mister de ce apar distinct „zahăr” și „zahăr pudră” în cantități diferite. În ce privește termenul „gelato”.., viața noastră întreagă (nu doar viața gastronomică) este de câteva zeci de ani împânzită de neologisme de origine englezează, franceză, italiană etc. Mai mult, milioane d eromâni s-au stabilit deja în străinătate, iar concediile le fac mulți prin Occident. În acest context, nu strică să ne obișnuim și cu lexiconul internațional. Prin urmare, nu va cade nimănui rangul dacă înghețata se va numi (opțional) „gelato”. Poftă bună !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Mariga, 29/06/2018

In video scrie ca se pune O LINGURITA de zahar pudra, iar in reteta scrie O LINGURA de zahar pudra. Deci?

(0) (0) Abuz
20/02/2018

In limba romana se spune inghetata, nu gelato! Asta n-o stie petitchef?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Da, exact ca si cand tu ai spune sfarsit de saptamana si nu weekend. E un cuvant imprumutat si acceptat, dar ce usor e sa aruncam cu cuvinte. God bless you sau sa fii iubit!

21/07/2017

Bataie de joc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus cu lămâie confiată
Hummus cu lămâie confiată
4 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Gözleme cu feta si lamaie
Gözleme cu feta si lamaie
7 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează