Gelato de lamaie-un desert revigorant

Desert
Foarte ușor
3 ore
72 Kcal

Un desert racoritor, perfect pentru o zi fierbinte.

Ingrediente

6

Preparare

  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 1Se taie capacele lamailor si se storc usor pentru a extrage sucul, fara a le deteriora. Scoateti toata pulpa fara a deteriora coaja. Raciti.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 2Puneti la fiert zaharul impreuna cu apa. Apoi se adauga sucul de lamaie si se pune la rece timp de 3 ore.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 3Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul pudra.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 4Scoateti de la rece siropul preparat anterior si adaugati albusul batut spuma. Amestecati usor incorporand cu grija.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 5Puneti in congelator 30 de minute, apoi scoateti si amestecati usor. Nu va faceti griji in cazul în care lichidul este in partea de jos; se va amesteca in cele din urma. Repetati de 1-2 ori aceasta operatiune.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 6Umpleti lamaile scobite cu acest gelato. Din acest amestec o sa ma ramana 3-4 portii. Puteti sa mai umpleti lamai sau il folositi mai tarziu,
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 7Gata! Savurati!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile gelato-ului de lamaie?

Gelato de lamaie este un desert revigorant, perfect pentru zilele calde, având un gust proaspăt și răcoritor, ideal pentru hidratare.
Prepararea gelato-ului de lamaie durează aproximativ 3 ore, inclusiv timpul de răcire.
Această rețetă conține albuș de ou, dar poate fi adaptată pentru vegani prin înlocuirea acestuia cu un substitut de ou vegan.
Puteți adăuga arome precum mentă, vanilie sau chiar fructe de pădure pentru a crea variații interesante ale gelato-ului de lamaie.
Da, lămâile verzi pot fi folosite, dar gustul va fi diferit; lămâile galbene oferă o aromă mai dulce și mai puțin acră.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 72Kcal
  • Carbo: 15.1g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.8g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 14.9g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (88g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4/5, 12 voturi 4 comentarii

Sstefan

Rețeta este simplă și clară. DACĂ o citești, căci dacă nu... Zahărul din rețetă se pune la fiert împreună cu apa, iar zahărul pudră se bate cu albușul. Prin urmare, nu-i niciun mister de ce apar distinct „zahăr” și „zahăr pudră” în cantități diferite. În ce privește termenul „gelato”.., viața noastră întreagă (nu doar viața gastronomică) este de câteva zeci de ani împânzită de neologisme de origine englezează, franceză, italiană etc. Mai mult, milioane d eromâni s-au stabilit deja în străinătate, iar concediile le fac mulți prin Occident. În acest context, nu strică să ne obișnuim și cu lexiconul internațional. Prin urmare, nu va cade nimănui rangul dacă înghețata se va numi (opțional) „gelato”. Poftă bună !

am gătit această rețetă
abuz

Mariga

In video scrie ca se pune O LINGURITA de zahar pudra, iar in reteta scrie O LINGURA de zahar pudra. Deci?

abuz

anonymous

In limba romana se spune inghetata, nu gelato! Asta n-o stie petitchef?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Da, exact ca si cand tu ai spune sfarsit de saptamana si nu weekend. E un cuvant imprumutat si acceptat, dar ce usor e sa aruncam cu cuvinte. God bless you sau sa fii iubit!

anonymous

Bataie de joc!

abuz