Petitchef

Jeleuri ousor

Desert
8 porții
24 ore
5 min
Ușor
Va plac jeleurile? Ei bine, va oferim posibilitatea de a le face acasa! O reteta mult mai usoara decat va puteti imagina, mai ales ca este explicata pas cu pas.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
225 gr zahar

30 gr apa

14 gr gelatina

esenta de lamaie

colorant alimentar galben

1lingurita amidon de porumb

1lingurita zahar puda

ulei

Materiale

Termometru
forma de silicon pentru semisfere de 2 cm
placa de silicon
tel
mixer electric
posh

Preparare

  • Etapa 1 - Jeleuri ousor
    Puneti gelatina in apa rece.
  • Etapa 2 - Jeleuri ousor
    Într-o cratita adaugati zahar, apa si esenta de lamaie. Aduceti la fierbere si puneti termometrul in amestec: temperatura trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 3 - Jeleuri ousor
    Luati cratita de pe foc foc si adaugati gelatina bine scursa. Se amesteca bine. Impartiti acest amestec in 2 si adaugati la una din jumatati, colorant alimentar galben. Se amesteca bine.
  • Etapa 4 - Jeleuri ousor
    Folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei, ungeti semisferele de silicon. Turnati amestecul galben in cantitati mici in formele de silicon. (Daca amestecul este prea tare, incalziti-l usor la bain-marie.) Lasati la uscat peste noapte.
  • Etapa 5 - Jeleuri ousor
    Ungeti placa de silicon cu un servet de hartie inmuiat in ulei, sau pe o tava normala de copt puneti cu hartie de pergament). Incalziti cealalta jumatate de amesct necolorat timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau la la bain-marie.
  • Etapa 6 - Jeleuri ousor
    Turnati acest amestecin vasul de la mixer si bateti-l ca si cum ati face meringue. Amestecul trebuie sa se dubleze in dimensiune.
  • Etapa 7 - Jeleuri ousor
    Folosind un posh formati banuti din amestec alb. Ungeti-va cu putin ulei si scoateti semisfere galbene din forme,
  • Etapa 8 - Jeleuri ousor
    Plasati cate jumatate de sfera galbena in centrul fiecarui un banut alb, apasand usor Lasati sa se usuce 2 ore.
  • Etapa 9 - Jeleuri ousor
    Se amesteca amidonul de porumb si zaharul pudra apoi cu o pensula se pudraza fiecare ousor cu acest amestec. Acest lucru le va permite sa fie lipicioase.
  • Etapa 10 - Jeleuri ousor
    Gata, simplu,nu?

Video

YouTube

Poze

Jeleuri ousor, poza 1Jeleuri ousor, poza 2Jeleuri ousor, poza 3Jeleuri ousor, poza 4




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Suberec cu branza
Suberec cu branza
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu branza
Prajitura cu branza
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piept de pui marinat cu cartofi copti
Piept de pui marinat cu cartofi copti
2 porții
1h50m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă St jacques crocante
St jacques crocante
12 porții
1h5m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tapenade
Tapenade
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - Petitchef
Chec cu lamaie si mac - Petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: