Petitchef

Prajitura cu mere intregi

Desert
6 porții
90 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 kg mere,

gem

125 g unt,

100 g zahar,

un praf de sare,

zahar vanilat.


Pentru blat:

5 oua,

5 linguri de zahar si 5 de faina.


Glazura:

150 g zahar,

125 g unt,

100 g cacao si 100 ml lapte

Preparare

  • Merele se decojesc si li se scot cotoarele.
  • Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune in interiorul fiecaruia un cubulet de unt si doua lingurite de gem iar zaharul se presara deasupra.
  • Punem la cuptor cam 30 min pana se coc.
  • Intre timp preparam blatul astfel: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si zahar vanilat, unim apoi cele doua si adaugam treptat si faina.
  • Turnam compozitia peste mere si punem din nou la cuptor pana blatul devine maroniu.
  • Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu glazura de ciocolata si crema pasticera.

Poze

PRAJITURA CU MERE INTREGI, poza 1
PRAJITURA CU MERE INTREGI, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura impanata cu mere intregi
Prajitura "impanata" cu mere intregi
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu mere, budinca si frisca
Prajitura cu mere, budinca si frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei