Petitchef

Prajitura cu mere si scortisoara

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Topim la cuptorul cu microunde margarina 10-15 sec.Merele rase le amestecam cu 3 linguri de zahar si cu lingurita de scortisoara.Intr-o tava mica ,punem hartie de copt apoi intindem cu o lingura margarina pe toata suprafata.
  • Urmatorul strat intindem biscuitii macinati marunt si apoi ultimul strat de mere.Dam la cuptor 20 min la foc mic.Intre timp facem chegul.Separam albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.Galbenusurile le batem cu uleiul si le turnam peste albusuri.Adaugam esenta de vanilie,praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina.
  • Amestecam cu o lingura dar nu prea mult ca sa nu se lase albusurile.Turnam compozitia peste mere si mai dam la cuptor aproximativ 20 min la foc potrivit.Incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Prajitura cu mere si scortisoara, poza 1
Prajitura cu mere si scortisoara, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu mere si scortisoara
Prajitura cu mere si scortisoara
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
1.5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei