Petitchef

Prajitura padurea neagra

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
8 oua

250 g zahar pudra

1 priza sare

2 l cu virf cacao pt. patiserie

300 g faina

1/2 pac. praf copt

2 borcane de compot de cirese ca. a 650 g

2 pac. praf de budinca de smintina sau vanilie

100 g zahar

Preparare

  • Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si priza de sare, pina cind acesetea primesc o culoare deschisa si volumul a crescut vizibil.
  • Faina se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt si se adaoga la masa de oua,mixind usor lmai mult cu o lingura in asaa fel incit sa ramina masa de blat cit mai mult aerata.
  • Totul se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35cm sau chiar ceva mai mica ,care in prealabil s-a uns si infainat bine, sau s-a captusit cu hirtie/folie de copt. Se coace la 180-200°C ca.25-30 minute.
  • Visinele din compot se pun la scurs, intr-o sita. 1/3 din zeama de visine se amesteca cu 2-3 ls sirop/lichior de cirese amare sau visine si se imparte peste cele doua jumatati de blaturi . Prafurile de budinca se amesteca cu zaharul si la inceput cu citeva linguri de zeama de visine si in final cu toata zeama de visine.
  • Se pune totul pe foc, se adaoga la fel ceva esenta de visine/cirese sau sirop/ lichior si amestecind mereu se fierbe pina ce totul se ingroase bine, se adaoga visinele si se lasa totul sa se racesca. Dupa ce s-a racit se intinde budinca cu visne pe blatul inferior al prajiturii si se pune la frigider. Folile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece ca 5 minute.
  • In ca 50-ml lapte caldut se dizolva foile de gelatina bine scurse si se mixeaza in frisca batuta spuma.
    Citeva linguri de frisca se pun deoparte pentru decor, iar jumate din cantitate se intinde peste umplutura de visine, se acopera cu al doilea blat de prajitura si deasupra se intinde uniform restul de frisca. Cu un lineal se preseaza in frisca urmele pe care dupa citeva ore de stat la frigider, se vor taia bucatile de prajitura.Deasupra se presara sau rade cicolata, de preferinzta amara.
  • Iar cu frisca ramasa se dreseaza rozete de frisca in mijlocul fiecarei bucati de prajitura, iar deasupra se aseaza 1 sau 1/2 visina din compot sau cirese /visine insiropate. Totul se pune la rece, de preferinta peste noapte si dupa aceea se poate portiona.

Întrebări:




Comentarii (17):

05/10/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/02/2014

Un tort excelent,l-am facut de multe ori

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/02/2014

F buna

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Buna

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Excelenta..

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Imi lasa gura apa!

(0) (0) Abuz
04/01/2014

SUPER BUNA !!!!

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Am cmparat aceasta prajitura si este foarte buna

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Super buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura neagra cu alune
Prajitura neagra cu alune
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura valurile dunarii / donauwelle
Prajitura valurile dunarii / donauwelle
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu ness
Prajitura cu ness
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei