Petitchef

PRAJITURA PADUREA NEAGRA

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si priza de sare, pina cind acesetea primesc o culoare deschisa si volumul a crescut vizibil.
  • Faina se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt si se adaoga la masa de oua,mixind usor lmai mult cu o lingura in asaa fel incit sa ramina masa de blat cit mai mult aerata.
  • Totul se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35cm sau chiar ceva mai mica ,care in prealabil s-a uns si infainat bine, sau s-a captusit cu hirtie/folie de copt. Se coace la 180-200°C ca.25-30 minute.
  • Visinele din compot se pun la scurs, intr-o sita. 1/3 din zeama de visine se amesteca cu 2-3 ls sirop/lichior de cirese amare sau visine si se imparte peste cele doua jumatati de blaturi . Prafurile de budinca se amesteca cu zaharul si la inceput cu citeva linguri de zeama de visine si in final cu toata zeama de visine.
  • Se pune totul pe foc, se adaoga la fel ceva esenta de visine/cirese sau sirop/ lichior si amestecind mereu se fierbe pina ce totul se ingroase bine, se adaoga visinele si se lasa totul sa se racesca. Dupa ce s-a racit se intinde budinca cu visne pe blatul inferior al prajiturii si se pune la frigider. Folile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece ca 5 minute.
  • In ca 50-ml lapte caldut se dizolva foile de gelatina bine scurse si se mixeaza in frisca batuta spuma.
    Citeva linguri de frisca se pun deoparte pentru decor, iar jumate din cantitate se intinde peste umplutura de visine, se acopera cu al doilea blat de prajitura si deasupra se intinde uniform restul de frisca. Cu un lineal se preseaza in frisca urmele pe care dupa citeva ore de stat la frigider, se vor taia bucatile de prajitura.Deasupra se presara sau rade cicolata, de preferinzta amara.
  • Iar cu frisca ramasa se dreseaza rozete de frisca in mijlocul fiecarei bucati de prajitura, iar deasupra se aseaza 1 sau 1/2 visina din compot sau cirese /visine insiropate. Totul se pune la rece, de preferinta peste noapte si dupa aceea se poate portiona.


Întrebări:




Comentarii (17):

05/10/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/02/2014

Un tort excelent,l-am facut de multe ori

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/02/2014

F buna

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Buna

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Excelenta..

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Imi lasa gura apa!

(0) (0) Abuz
04/01/2014

SUPER BUNA !!!!

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Am cmparat aceasta prajitura si este foarte buna

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Super buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciocolata neagra, dulcele permis Ciocolata neagra, dulcele permis Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează